Annonce
Vejle

Christa Laursen behøver ingen ministerhjælp til sine plakater

Christa Laursen har lige spillet "De kan ikke slå os ihjel" i "Hestestalden" hjemme på Holger Danskes Vej, inden hun sender sin flok af frivillige hjælpere ud til de ventende lygtepæle. Foto: Mette Mørk

Valgkampen på gadeplan blev skudt i gang lørdag klokken 12. Avisen fulgte i hælene på en af de mindste kampagner, Borgenes Parti, der skulle rundt med 200 valgplakater

Vejle: Det forekommer at være en ulige kamp.

I "Hestestalden" hjemme i den ombyggede garage hos Christa Laursen på Holger Danskes Vej i Vindinggård sidder byrådskandidaten og ni frivillige hjælpere.

De har netop lyttet til sangen "De kan ikke slå os ihjel", mens smørrebrødet på bordet med den lilla velourdug venter på at blive fortæret.

En time senere er det lille selskab opløst og delt i fire biler, der de næste par timer skal rundt i Vejle og oplandet for at hænge de 200 valgplakater op, som Christa Laursen har betalt af egen lomme.

Imens er en minister i aktion på rådhustorvet.

En stor flok Venstre-kandidater og frivillige partisoldater trodser regnen og får opbakning af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg.

Ministeren hænger den første af Venstres 4200 lokale valgplakater op for at hjælpe borgmester Jens Ejner Christensen i at genvinde borgmesterkæden, mens partiet sender 80 frivillige hjælpere på gader og stræder rundt i storkommunen denne vindblæste lørdag.

Annonce

Jeg behøver ikke 2000 valgplakater. Jeg har været med i lokalpolitik siden 1994, og hvis ikke jeg er kendt i forvejen, har jeg et problem.

Christa Laursen, Borgernes Parti
Poul Erik Rasmussen er i dagens anledning udnævnt til ansvarlig for ophængingen af valgplakater, og den første kommer op på Christa Laursens hjemmebane i Vindinggård Center, mens Grethe og Sabine Smedegaard hjælper til. Foto: Mette Mørk

Behøver ingen kendte

Selvom kontrasten mellem Borgernes Partis og Venstres kampagne er til at få øje på, mener Christa Laursen ikke, at det er en ulige kamp, der netop er fløjtet i gang denne lørdag klokken 12.00.

- Jeg behøver ikke have kendte folk til at hænge plakater op for mig. Jeg har de bedste, og alt i alt har jeg 65 mennesker, der står bag mig og som alle er interesserede i at få mig skubbet ind i byrådet. Dem, der er med her, vil det og tror på vores politik. Det er det, der rykker, siger en kampklar Christa Laursen.

Hun har været med i lokalpolitik siden 1994, og det er første gang, at hun ikke er at finde på Socialdemokratiets kandidatliste. Første gang, at hun ikke har et stort partiapparat i ryggen.

Men hun ser ikke sin nye situation som en ulempe, selvom der ikke længere er en partikasse til at bidrage til hendes valgkamp. En kampagne, der løber op i en samlet udgift af cirka 20.000 kroner.

Christa Laursen bliver hurtigt genkendt i Vindinggaard centeret. Foto: Mette Mørk

Meget mere indflydelse

- Jeg har meget mere indflydelse på tingene nu, og jeg skulle have gjort det her for længe siden. Det er en helt fantastisk følelse at være med i alt og være med til at præge alt, og så behøver jeg ikke have 2000 valgplakater. Jeg håber, at jeg er så kendt i forvejen, og jeg har i alle årene prøvet at være synlig mellem valgene og ikke kun op til dem. Jeg håber, det rækker til at komme ind, siger Christa Laursen, da den første af hendes plakater er hængt op på hjemmebanen i Vindinggård Center.

Udover Vinding satser hun primært på at beklæde lygtepæle i midtbyen, på Uhrhøj og Vejles indfaldsveje, mens en række af oplandsbyerne også vil få Christa Laursens ansigt at se i myldret af valgplakater, der præger bybilledet de kommende uger.

Hun har dog også et andet våben, der skal sikre de cirka 2000 stemmer, et mandat i byrådet kræver. De sidste to uger har frivillige været rundt i postkasser i store dele af kommunen med de 10.000 foldere, hun har fået trykt.

Borgernes parti rummer yderligere et navn på listen. Det er Kurt Haaning fra Jerlev, men som studerende rækker hans økonomi, ifølge spidskandidaten, ikke til at investere i valgplakater.

Frivillig hjælper Anders Cordius kørte forbi Damhaven tidligere på formiddagen og her så han, at De Konservative havde tyvstartet med deres regionsrådskandidat, der hang i flere lygtepæle. - Der er kamp om de bedste pladser, og det er urent trav, at nogle begynder inden klokken 12, sagde han på vej ud med valgplakaterne for Borgernes Parti. På Vindinggård Ringvej havde Socialdemokraterne også tyvstartet med Henning Dams plakater. Foto: Mette Mørk
På Rådhustorvet hjælper udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) med at hænge den første af Jens Ejner Christensens mange valgplakater op i lygtepælen præcis klokken 12. Privatfoto.
Humøret er højt hos de frivillige, og Christa Laursen spiller "De kan ikke slå os ihjel". Foto: Mette Mørk
Christa Laursen er klar til valgkamp. Foto: Mette Mørk
Der er samling af frivillige i "Hestestalden" hos Christa Laursen, inden der skal sættes valgplakater op. Foto: Mette Mørk
Christa Laursen har smurt to fade med smørrebrød til sit hold af frivillige hjælpere, så de starter dagens arbejde med valgplakaterne mætte og varme. Foto: Mette Mørk
Valgkampens sidste etape er skudt i gang med plakater i hele kommunen. Foto: Mette Mørk
Valgplakaterne pakkes i bilerne. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Ved du noget?: Uønsket vaskebjørn kørt ned ved afkørsel 59

Annonce