Annonce
Erhverv

Citychefen opfordrer kunderne: Byt eller få et tilgodebevis

Bjarne Sørensen fik ikke byttet sin trøje i første omgang, men julegaven har han vekslet til et tilgodebevis. - Og så har tøjmanden fået mit telefonnummer. For der kommer måske andre, som skal bytte samme slags trøje som mig, så måske dukker der en op i min størrelse, siger han. Foto: Søren Gylling
Midtbyens forretninger åbnede mandag efter mange lukkeuger. Flere kom for at bytte de julegaver, som har ligget derhjemme siden nedlukningen. Citychefen håber, at folk vil lade være med at bede om pengene retur. Byt eller få et tilgodebevis, siger hun.

Kolding: Da klapvognen triller forbi tøjforretningen Luupe i Helligkorsgade, udbryder barnet højt og begejstret: "- Se, hun har åbent!" Moderen og en veninde, som går ved siden af, kan ikke lade være med at grine højlydt.

Og barnet har skam ret. Der er åbent i Luupe. Og i alle andre forretninger ned gennem gågaderne i Kolding. Mandagens genåbning efter nærmest endeløse lukkedage bringer både smil på læberne og - langt om længe - kontanter i kasseapparaterne. Mens folk dog stadig må nøjes med at kigge længselsfuldt efter klinikker, frisører og barer, der tålmodigt må vente på næste gang, Folketingets flertal er klar til at lette på corona-låget.

Vejret var solrigt og perfekt til en strøgtur. Foto: Søren Gylling

Man skal naturligvis have mundbind på inde i butikkerne, men man møder rigtig mange, som går med mundbind hele tiden, mens de bevæger sig rundt udenfor i gaderne. At mundbind engang var fremmedartet i det offentlige rum her på vores breddegrader, føles efterhånden som meget længe siden.

I butikkerne er der krav om, hvor mange kunder, der højst må være indenfor ad gangen, så flere steder ser man små rækker af folk, der venter på, at en kunde forlader forretningen, så der bliver plads til en ny indenfor.

Annonce

Julegave i marts

Det gælder eksempelvis Bjarne Sørensen, som står i Helligkorsgade og venter ude foran skobutikken Zjoos, mens hustruen er inde for at handle. Han har selv været der allerede og står med en pose med nye vandrestøvler i hånden.

Egentlig har parret taget turen fra Ågard, fordi Bjarne skulle ind og bytte en julegave. Trøjen, han har fået, var et nummer for stor, så nu er han - for første gang nogensinde - ude for at bytte en julegave i marts måned. Nu har han fået et tilgodebevis i stedet, for han ville ikke forlange at få pengene tilbage.

- Hvis jeg ikke skulle ud og bytte julegave, var vi nok ikke kommet. Men nu er vi afsted, så vi har også været inde og købe et par sko. Vi har vandret meget den sidste tid, men jeg har manglet et par gode sko til formålet. Det samme gælder for min kone, så lige nu er hun inde og købe et par, smiler Bjarne.

Annonce

En god støtte

Begge dele er lige præcis, hvad citychef Mette Schumacher kan lide at høre. Hun håber på, at selv om folk følges på en tur i bymidten, så går de på skift ind og handler for at mindske trykket i butikkerne. Og så opfordrer hun til, at kunderne bytter deres varer eller får et tilgodebevis i stedet.

- Det er mit håb, at folk ikke kræver pengene tilbage, hvis de er nede for at bytte en vare. Det er en god måde at støtte butikkerne på - rigtig meget faktisk, siger citychefen og tilføjer:

- Det er ikke så rart at tænke på, hvis detailhandlerne skal til at have penge op af lommen i den situation, vi er havnet i. De kan jo ikke hive noget op af kassen, som ikke er der, og der er altså ikke kommet penge i kassen gennem lang tid, siger Mette Schumacher.

- Det er dejligt at komme ud og se nogle folk. Jeg skal egentlig ikke købe noget, men det er dejligt at gå en tur for hyggens skyld i byen, siger Grethe Nielsen, der lader mundbindet falde, mens fotografen tager sit foto. Foto: Søren Gylling

Hun kalder det for en festdag, at butikkerne nu kan genåbne, men hun understreger, at det først for alvor er en fest, når man kan lukke op over alt.


Detailhandlen har vist, at man er fantastisk dygtig til at overholde krav til afstande og til antallet af de kunder, der lukkes indenfor. Da vi sidst måtte holde åbent, hørte man jo heller ikke om, at det var ude i butikkerne, at smitten bredte sig.

Mette Schumacher, citychef


- Det gælder også i storcentret.  Jeg synes faktisk, det er forkert, at butikkerne ikke må åbne derude. Detailhandlen har vist, at man er fantastisk dygtig til at overholde krav til afstande og til antallet af de kunder, der lukkes indenfor. Da vi sidst måtte holde åbent, hørte man jo heller ikke om, at det var ude i butikkerne, at smitten bredte sig, siger Mette Schumacher.

Annonce

Det her er bedre

Henne ved pølsevognen for enden af Helligkorsgade får en kunde serveret en fransk hotdog. Han var nummer tre i køen, så i ventetiden står han i et par meters afstand, mens de to foran får en hurtig frokost på farten.

Pølsevognen fik travlt i det fine vejr. Foto: Søren Gylling

- Det her er meget bedre. Vi har stået en del alene her i gaden, og det har ikke været godt. Der har været langt mellem kunderne. Nu kommer der endelig folk igen, så vi må håbe, at man husker at holde god afstand, så vi ikke risikerer at skulle lukke igen alle steder, siger pølsemand Allan Isaksen, som står i vognen sammen med hustruen Thanh.

Og hvis man spørger Ina Frederiksen, der er salgsassistent hos Neye, så er der grund til en vis optimisme. Hun har haft travlt fra morgenstunden, og kunderne har vist stort hensyn til hinanden og til de ansatte, fortæller hun.

Hos Neye havde salgsassistent Ina Frederiksen glædet sig til at tage imod kunderne. Og der dukkede også mange op. Hun har ikke været bekymret for at gå på arbejde, men hun bærer mundbind imens. Foto: Søren Gylling

- Jeg var ikke bekymret for at gå på arbejde, men jeg var spændt på, at vi nu kunne gøre det godt nok. Det går rigtig fint. Vi har haft travlt på den gode måde, hvor folk tager hensyn både til hinanden og til os. Og så er de glade for at se os igen, og det er også dejligt at mærke, siger Ina Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Formodet serietyv på spil hos lokale arbejdspladser: Virksomhed fik besøg i frokostpausen

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Fredericia For abonnenter

Gluten styrer hele Pernilles tilværelse: - Du skal ikke have ondt af mig

Annonce