Annonce
Mad og drikke

Claus Holms sommeropskrift: Asparges og fjordrejer

En ægte sommeret af hvide danske asparges og fjordrejer. Foto: David Bering
Annonce

Til to personer.

Det skal du bruge:

6 store hvide asparges (skrælles fra hovedet mod bund - bunden knækkes to cm oppe)

Salt og peber

Olivenolie

250 gram fjordrejer

1 citron

Frisk dild

Sådan gør du:

Brun asparges på panden, til de sortner - højst fem minutter. Asparges skal bevare deres røde kerne og sprødhed.

Kom citronsaft og skal over samt friske fjordrejer, eller hvad du kan få af rejer. Pynt med frisk dild - det sparker smagen derudad.

Det skal du bruge:

Hollandaise

3 æggeblommer

2-3 spsk citronsaft og skal

250 gram smør

0,5 tsk salt

Frisk dild - fint hakket

Holms essens

2 dl hvidvin

2 stk. laurbærblade

2 stk. peberkorn

0,5 dl hvidvinseddike

1 stk. skalotteløg i skiver

Sådan gør du:

Kog essensen op - og lad det stå.

Bland æggeblommer og citron i en gryde med lidt af essensen.

Smelt smørret i en anden gryde.

Under konstant omrøring hældes det smeltede smør i en tynd stråle ned i æggeblommen.

Varm saucen op, indtil den har den rigtige konsistens. Som en lidt tynd creme.

Den må ikke blive over 70 grader, da den så skiller. Det er det sværeste ved hollandaisen.

Er den blevet for tyk, så tynd den op med lidt vand eller citronsaft.

Smag til med salt, peber og friskhakket dild.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce