Annonce
Erhverv

Coach Inge vil hjælpe unge på rette vej: - Det er frygteligt, at der er så lange ventetider for dem

Siden 1. oktober har Inge Voigt holdt til på Landlystvej 1 i Erritsø, hvor hun har lejet sig ind i et kontorfællesskab, hvorfra hun vil coache og agere mentor for både privatpersoner og erhvervskunder. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Ingen fortjener at sidde i venteposition i lang tid, når de venter på hjælp fra det offentlige. Det mener nystartet coach og mentor, som er åbnet i kontor i Erritsø.

Erritsø: "Det er ikke, fordi der er noget galt. Men..."

Sætningen - eller det, der ligger tæt op ad - har 56-årige Inge Voigt hørt en del gange. Oprindeligt er hun uddannet pædagog, men fik smag for coaching som frivillig i Mentor Fredericia, der fik hende til at tage en uddannelse og kurser inden for coaching.

I de seneste år har hun arbejdet som coach og mentor for kvinder, der er langt fra arbejdsmarkedet i virksomheden Femme Future. Her kommer kvinderne i praktikker, og målet med disse at få kvinderne afklaret, i forhold til om de skal på fleks eller ud i ordinært arbejde.

Annonce

Dette er også én af målene for Inge Voigts nystartede virksomhed Coach og Mentor Inge Voigt - eller som hovedpersonen blot omtaler sig - Coach Inge.

Her er det imidlertid en anden målgruppe, Inge Voigt fokuserer på her. Hun mener nemlig, at mange unge sidder i klemme, når de eksempelvis venter på hjælp fra psykologer og andre, de kan tale med gennem det offentlige.

- Det er frygteligt, at der er så lange ventetider for unge, så jeg håber på, at jeg kan være med til at skubbe dem hurtigere på rette vej, siger Inge Voigt.

Skubber på vej

Oprindeligt havde hun planer om at starte for et års tid siden, men corona og restriktionerne lagde en dæmper på planerne.

- Samtidig var og er jeg i et job, hvor tingene flyder godt. Jeg vil bare gerne lave noget mere, for jeg synes, det er vildt spændende, siger Inge Voigt, der stadig arbejder deltid hos Femme Future.

Oprindelig er Inge Voigt uddannet pædagog. Som frivillig i Mentor Fredericia fik hun smag for coaching, og siden har hun taget flere kurser inden for fagområdet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Fra 1. oktober gjorde hun alligevel alvor af sine tanker, da hun flyttede ind i kontorfællesskabet på Landlystvej 1 i Erritsø.

Personlig udvikling, traumebehandling, manglende overskud, lavt selvværd og store omvæltninger er nogle af de emner, hun beskæftiger sig med. Målgruppen for coachingen er både privatpersoner og erhverv.

- Som coach er det ikke mig, der gør arbejdet. Jeg skubber bare på vej. Men det er spændende at være med på rejsen og spørge ind til, hvad folk tænker undervejs, sig hun.

Annonce

Stor arbejdsglæde

Selv håber Inge Voigt, at virksomheden kan give økonomisk overskud på sigt. Det er imidlertid tanken om at gøre en forskel for de folk, hun møder, der driver lysten til virksomheden.

- Når folk, jeg coacher, får en aha-oplevelse, opnår jeg på samme måde en stor glæde. Det er jo ikke til at vide, hvad de inderst inde ønsker, når jeg møder dem. Derfor bliver jeg også stolt og rørt på deres vegne, når de tør kaste sig ud i noget, siger Inge Voigt.

Når folk, jeg coacher, får en aha-oplevelse, opnår jeg på samme måde en stor glæde. Det er jo ikke til at vide, hvad de inderst inde ønsker, når jeg møder dem. Derfor bliver jeg også stolt og rørt på deres vegne, når de tør kaste sig ud i noget.

Inge Voigt, coach og mentor

Hun har ikke overvejet, hvad virksomheden skal føre til, og om der på sigt skal satses mere på et af hendes jobs. I første omgang nyder hun blot sit erhverv og hverdagen, hvor hun møder mange forskellige mennesker.

- Det er dejligt at have fat i to forskellige målgrupper i mine jobs, så lige nu er jeg ikke parat til at give slip på nogen af dem, konstaterer hun.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

ENTREPRENEUR OF THE YEAR

Årets regionsvindere er fundet: Her er Danmarks bedste til vækst

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

Annonce