Annonce
Fredericia

Colibakterier: Trefor anbefaler kogning af vandet i store dele af Fredericia

På kortet her, kan du se, hvilke områder, der er berørt. Kort: Trefor


Fredericia: Borgerne i store dele af Fredericia anbefales at koge deres vand.

Anbefalingen kommer fra Trefor Vand og skyldes, at Trefor Vand fredag aften har modtaget testresultater, der overskrider grænseværdierne for coliforme bakterier.

Trefor Vand præciserer lørdag morgen, at det ikke skal forveksles med e-coli-bakterier, som - afhængig af typen - kan stamme fra afføring. Det er der altså ikke tale om i Fredericia. Coliforme bakterier har ikke noget at gøre med e-coli-bakterier. Det er en separat bakterie, som også testes separat.

I stedet er coliforme bakterier ifølge Trefor Vand en indikator-bakterie for, at der er en forurening i vandet. Coliforme bakterier kan for eksempel ses i forbindelse med ledningsarbejde. Det kan være noget regn eller noget jord.

Kogeanbefalingen omfatter, ifølge Fredericia Kommune på Facebook, cirka 10.000 husstande i forskellige områder i Fredericia. Den omfatter kun borgere, der er kunder hos Trefor Vand.

Hvilke områder, der er ramt, kan du se i det kort, der er vedhæftet Trefors tweet, som du ser herunder. Det er de områder, der er indenfor de gule streger, der er ramt.

Du kan også klikke dig ind på Trefors driftsinfo-service her. På kortet skal du trykke på en af vandhane-ikonerne, hvorefter der dukker gule prikker op i de berørte områder. Derefter kan du se, om din adresse er omfattet af anbefalingerne ved enten at zoome ind på kortet eller søge efter adressen.

Hvis du er i tvivl, så kog vandet for en sikkerheds skyld.

Trefor Vand er et af de større vandselskaber i landet, der både forsyner 50.000 mennesker i Trekantområdet og virksomheder som eksempelvis Carlsberg med drikkevand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Fredericia

Fem nye smittede: Men snart er 10 procent af alle i Fredericia i gang med vaccinering

Annonce