Annonce
Fredericia

Computerfest fejrer 20 års jubilæum: 4100 skal spille Fortnite og Counter Strike hele weekenden

Hvert år lægger Messe C lokaler til landets største gamerevent NPF. I år kan arrangementet holde 20 års jubilæum. Arkivfoto: Mads Hansen
Messe C danner ramme om årets store computerfest. Hallerne er fyldt med computerspillere hele weekenden.

Fredericia: Danmarks største e-sports-event slår fredag dørene op til endnu en weekend fyldt med computerspil og hygge for de tusindvis af deltagere i Messe C.

Det er 20. gang, arrangøren byder indenfor til gamerfesten NPF, som begyndte på Otterup Skole i 2000 med 50 deltagere - et helt andet arrangement end i 2019, hvor 4100 gamere fra hele Danmark, Tyskland, Norge og Sverige har meldt sig til.

- E-sporten vinder kæmpe indpas i disse år, og der popper mange events op. Om vi er 4000 eller 5000 er ikke så afgørende. Motivationen er, at vi laver noget, som er sjovt. Det hele er baseret på frivillige kræfter, fortæller Ulrik Petersen, der er en af de oprindelige arrangører.

Der er en kerne på 50 frivillige, som løbende arbejder på eventet, og i selve weekenden er der op mod 400 frivillige.

Annonce

Unge deltagere

Deltagerne mødes for at hygge sig og spille deres favorit computerspil. Her er det stadig nogle af de velkendte spil med mange år på bagen, som hitter.

- Counter Strike er det største, og League of Legends er også stort. Desuden er der også fokus på Fortnite, fordi det tiltaler mange af vores unge deltagere. Deltagerne bliver yngre og yngre og er helt ned til ni til ti år, fortæller han.

Et fast og voksende element ved NPF er det store udstillingsområde, hvor en række leverandører udstiller deres bedste og nyeste grej. Det kan eksempelvis være simulatorer, hvor man kan prøve at køre traktor eller sidde bag styrepinden i et fly.

Erhvervskonference er nyt

Da NPF blev afviklet for første gang, var det på Otterup Skole på Nordfyn, hvor 50 gamere deltog. I løbet af få år voksede det sig større, og allerede i 2004 rykkede det i en sportshal med 180 deltagere. I 2012 indtog eventet MesseC med 1200 deltagere, og i 2016 var 5200 gamere det største antal nogensinde.

Nyeste tiltag er E-sports Academy, som lørdag afvikler turneringer for uddannelsesinstitutioner. Her er 250 deltagere tilmeldt. Udsprunget af E-sports Academy er en erhvervskonference fredag, hvor arrangørerne forventer 40-50 deltagere.

- Vi ved, der er en masse indenfor erhvervslivet, som er interesseret i, hvad de kan bruge e-sport til, fortæller Ulrik Petersen om baggrunden for at lave en erhvervskonference.

Arrangementet slutter søndag. Alle kan besøge eventet lørdag kl. 10-22.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efter sammenstød - passager måtte tjekkes

112 For abonnenter

Pistol blev brugt ved drabet i Korskærparken: To mænd idømt flere års fængsel for våbenbesiddelse

Annonce