Annonce
Kolding

Comwell-kæden tabte omsætning men salg af hotelejendom trækker opad

Comwell-kæden, der er ejet af Kolding-familien Christiansen, der også står bag bilkoncernen Nic. Christiansen Gruppen, solgte i 2018 hotelejendommen i Kolding PensionDanmark, hvilket baner vejen for at pensionsselskabet udvider hotellet i Kolding med 120 værelser. Arkivfoto: Søren Gylling
Omsætningen i Comwell-kæden skrumpede i 2018 blandt andet på grund af risikoen for en storkonflikt i foråret 2018. Resultatet bliver trukket op af, at kæden i 2018 solgte sin hotelejendom i Kolding, hvilket baner vejen for, at Comwell i Kolding udvides med 120 værelser.

Kolding: Samlet set havde Comwell-kæden en fremgang på 1,2 procent i hotelovernatninger. Men den samlede omsætning faldt fra 903 millioner kroner til 891 millioner kroner.

Hotelkæden, der er ejet af Kolding-familien Christiansen, der også står bag bilkoncernen Nic. Christiansen Gruppen, kan notere sig, at det samlede resultat før skat endte på 18 millioner kroner mod 12 millioner kroner i 2017.

Resultatet af den primære drift er dog lavere end forventet, blandt andet faldt omsætningen på grund af risikoen for en storkonflikt.

- Gennem foråret 2018 var der risiko for, at en konflikt skulle ramme det danske arbejdsmarked. Comwell oplevede en markant nedgang i ordrebeholdningen og en lang række aflysninger af arrangementer. Dette har haft en negativ indvirkning på omsætningen, udtaler koncernchef, Peter Schelde i en pressemeddelelse.

Ifølge regnskabet havde uroen på arbejdsmarkedet en negativ indvirkning om omsætningen på mellem 12 og 15 millioner kroner.

Lukningen af hotellet i Sønderborg har påvirket resultatet negativt med 5,2 millioner kroner, og driften i de to svenske hoteller påvirker resultatet negativt med 11 millioner kroner i et år, hvor hotellet har gennemført en opgradering og fornyelse af de fysiske rammer på de to svenske hoteller.

Annonce

Kort om Comwell

Comwell driver konference- og spahoteller i Skandinavien – 14 i Danmark og to i Sverige, og så driver de "Centralværkstedet" og "Smedien" i Aarhus. Comwell-koncernen har i alt 2253 værelser og flere end 1000 medarbejdere. Omsætningen i 2018 var 890,9 millioner kroner mod 903,2 millioner kroner i 2017. Resultat før skat lød på 18,0 millioner kroner mod 11,5 millioner kroner i 2017. Koncernens egenkapital er på 241,7 millioner kroner med en soliditet på 47,5 procent.

Har investeret 49 mio. kroner

Når overskuddet er vokset, skyldes det blandt andet, at kæden i 2018 solgte hotellet i Kolding til PensionDanmark, og det baner vejen for, at pensionsselskabet udvider hotellet i Kolding med 120 værelser. Handlen har ifølge regnskabet påvirket resultatet positivt med 24 millioner kroner.

Hotelkæden har samlet set investeret 49,4 millioner kroner i forbedringer og opgraderinger af faciliteter og inventar i 2018.

- I 2018 gennemgik Comwell Kongebrogaarden og Comwell Kellers Park en større renovering og udvidelse. Det betød, at vi i en længere periode ikke havde fuld værelseskapacitet på Comwell Kongebrogaarden, og at der på Comwell Kellers Park var lukket for spafaciliteterne og i restauranten. Men det er vigtigt, at vi hele tiden investerer i fremtiden og sikrer, at vores produkt lever op til gæsternes forventninger og efterspørgsel, så vi kan tiltrække og fastholde nye såvel som loyale kunder i fremtiden, udtaler Peter Schelde.

Ud over den planlagte udvidelse i Kolding, så er kæden i gang med at udvide i København, hvor Comwell Copenhagen Portside skyder op. Med 484 værelser og konferencekapacitet op til 600 personer vil hotellet være Comwells største hotel. Hotellet forventes åbnet i andet halvår 2020. I Aarhus er man også i gang med at udvide Comwell Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce