Annonce
Erhverv

Containerboligerne i Kanalbyen bliver "tøjret" til pæle

Container Living står bag de otte nye boliger lavet af containere. Illustration: Arkitema Architects

14 meter lange skruepæle er fundamentet under Container Livings otte nye containere i Kanalbyen.

Fredericia: I øjeblikket er virksomheden Container Living fra Vejle ved at opføre otte containerboliger i Kanalbyen - men uden sokkel.

- Fundamentet er på plads for både boliger og erhvervslejemål, og de kommer til at stå bedre fast, end hvis de var grundmurede. Vi har tilladelse til at have bygningerne på stedet i ti år. Hvis der så ikke er behov for dem i Kanalbyen længere, flytter vi til en anden placering. Vi skruer bare fundamentet op og tager det med, fortæller administrerende direktør for Container Living Brian Gade i en pressemeddelelse.

Fundamentet består af galvaniserede pæle, der er skruet 14 meter ned i undergrunden. Det står virksomheden Uretek fra Nørre Aaby for.

Skruepælene hedder ScrewFast og ligger her klar med helixer - bæreplader. Ureteks gravemaskine fungerer som en kæmpe skruetrækker. Foto: Uretek

Kan flyttes til nyt sted

Bygningerne er nye skibscontainere, som er beregnet til genbrug og kan flyttes.

- Det gør vi uden at efterlade spor. Containerne løftes af fundamenterne, fundamentpælene skrues op, vi fylder hullerne og kan eventuelt lægge en græstot, hvor hver enkelt pæl har stået, forklarer Brian Gade.

Skruepælene er af britisk oprindelse og hedder ScrewFast. De har en levetid på mindst 60 år.

- Vi har skruet 32 pæle ned, som containerbyggeriet i Kanalbyen placeres på. En jordbundsundersøgelse fortæller os om jordens styrke, og så kan vi præcist beregne borepladernes dimensioner og længden på pælene, fortæller projektleder Morten G. Havndrup hos Uretek i pressemeddelelsen.

Montør Peter Isaksen konstaterer, at endnu en skruepæl begiver sig ned i dybet. Bærepladen sikrer skrueeffekten og medvirker tillige til stabilitet og styrke 14 meter nede. Foto: Uretek
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce