Annonce
Erhverv

Containere udløser millionoverskud hos Fredericia Shipping: Grønne marker varsler godt for 2019

Fredericia Shipping i fuldt gang med at færdiggøre deres siloprojekt, som vil øge kapaciteten for kornhåndtering med 41.000 tons. Siloerne skal primært benyttes til opbevaring af korn inden udskibning. Anlægget indrettes så støvgener reduceres betydeligt, og ventes klar inden høst. Anlægget vil give forudsætning for øget omsætning i virksomheden, vurderer adm. direktør Klaus G. Andersen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Det næsthøjeste antal containere over kaj i 20 år og travlhed i terminalen i Taulov har været med til at udløse et flot regnskab for Fredericia Shipping. Udsigt til god kornhøst giver forventning om et endnu bedre 2019.

Fredericia: Fredericia Shipping A/S kom ud af 2018 med et overskud på 13,5 millioner kroner. Selskabets egenkapital er vokset til 98 millioner kroner. Dermed mere end indfrier selskabet de forventninger, der var stillet til 2018.

Direktør Klaus G. Andersen er også tilfreds med resultatet, som han blandt andet begrunder med ekstra travlhed i selskabets containeromsætning og i den nye terminal i Taulov.

- Vi opnåede i 2018 det næsthøjeste antal container over Fredericia Havn siden containerstarten i 1998. Derudover har vi fået skabt fornuftig aktivitet og belægning på vores nye terminal i Taulov, siger Klaus G. Andersen.

Oven i det øgede vækst i omsætning solgte Fredericia Shipping den hal, der stod, hvor det nye kornsiloanlæg bliver opført på Møllebugtvej. Det gav en ekstraordinær indtægt, oplyser Klaus G. Andersen.

Vi opnåede i 2018 det næsthøjeste antal containere over Fredericia Havn siden containerstarten i 1998.

Direktør for Fredericia Shipping Klaus G. Andersen.

Afgrøder står perfekt

Og optimismen rækker ind i 2019.

- Vi har store forventninger til en pæn høst, for afgrøderne står ekseptionelt flot på markerne lige nu. Det står vi godt rustet til at håndtere med vores nye kornsilobyggeri på havnen, som vi forventer at kunne tage ibrug inden høst, siger Klaus G. Andersen.

Siloerne er et led i strategien for at gøre Fredericia Havn til centrum for håndtering af korn i det sydjyske. Fredericia Shipping opfører et tilsvarende anlæg på Masnedø ved Kalundborg, som skal samle kornhåndteringen på Sjælland.

Den øgede aktivitet giver sig udslag i beskæftigelsen i Fredericia Shipping. I regnskabsåret er antallet af ansatte vokset fra 63 til 71 - det højeste antal i fem år.

Koncern i stort plus

Det gode resultat i Fredericia Shipping smitter af på årsresultatet for koncernen FS Logistics ApS. Samlet kom koncernen ud med et overskud på knap 16,5 millioner kroner, og en egenkapital på 115 millioner kroner. Resultatet er bedre end budgetteret og overskuddet er fire millioner kroner højere end i 2017.

Set hen over de seneste fem regnskabsår er overskuddet i koncernen steget fra ni millioner kroner i 2014 til 16,5 mio. kroner i 2018.

Koncernen omfatter Fredericia Shipping i Fredericia og aktiviteterne i Kalundborg og Taulov.

Containeromsætningen har taget fart hos Fredericia Shipping siden man tog fat på den håndtering for 20 år siden. Den aktivitet er en af årsagerne til et gyldent regnskab i 2018. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce