Annonce
Fredericia

Corona bliver en del af vores historie: Museum beder dig om billeder og beretninger

- Der er stadig behov for kulturhistorie, forklarer museumschef Karsten Merrald Sørensen, om situationen lige nu. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Museerne i Fredericia beder nu folk om billeder og beretninger fra største sundhedskrise i 100 år. Se hvordan du kan bidrage.

Fredericia: I en tid, hvor corona har vendt op og ned på dagligdagen for stort set hele verdens befolkning, vil Museerne i Fredericia gerne samle små fortællinger om krisen.

- Vi er alle med til at skrive historie lige nu, og fredericianerne, institutioner og virksomheder i Fredericia kan være med til at sætte deres præg på den fortælling, som museerne fortæller om 100 år.

Sådan skriver museerne i en pressemeddelelse.

- Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn sørger for, at de bliver gemt for eftertiden, forklarer Søren Larsen (S), medlem af Fredericia Kommunes kultur- og idrætsudvalg.

Annonce

Hjemmeskole om Fredericia

- Er du lærer eller forælder og søger inspiration til undervisningen derhjemme eller lærerige oplevelser i byens rum, er der flere muligheder.

Det oplyser Museerne i Fredericia desuden på forsiden af www.fredericiahistorie.dk

Hvordan opleves det?

Hvilken indvirkning har den værste sundhedskrise i 100 år på almindelige menneskers liv, virksomheder og institutioner i Fredericia?

Sådan spørger museum og arkiv:

- Bidragene kan handle om, hvordan de daglige gøremål har ændret sig, hvordan man tackler hjemmearbejde og hjemmeundervisning på én og samme tid.

- Om bekymringerne for smitte af ens nærmeste eller bekymringer om økonomien i ens virksomhed. Vi kan alle se, at bybilledet og arbejdspladserne også ser anderledes ud i dag end for bare få uger siden, og det er vigtig at få dokumenteret for vores efterkommere.

- Så har man billeder af den mennesketomme gade, eller skiltet i butiksvinduet, der informerer om midlertidig lukning på grund af corona, billeder af det tomme kontor på arbejdet eller af hjemmekontoret, så modtager arkivet gerne disse.

Bidrag afleveres på www.fredericiahistorie.dk/corona, hvor man kan uploade tekst, billede eller video.

Alt er lukket fysisk...

I lighed med andre kulturinstitutioner i samfundet er alle afdelinger af Museerne i Fredericia lukket ned.

- Alle, der kan arbejde hjemme, gør det. Der er stadig behov for kulturhistorie, forklarer museumschef, Karsten Merrald Sørensen, om situationen lige nu.

Så der er ingen skoletjeneste og låst på bymuseet i Jernbanegade, arkivet på Frederik III's Vej og museumsgården Kringsminde i Egeskov. Arrangementer og rundture, omvisninger og foredrag, er aflyst eller udskudt.

- Det er ikke nemt, fortæller Karsten Merrald Sørensen.

Især de mange frivillige, der eksempelvis begraver sig i lokalhistorie eller slægtsforskning på Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn, oplever det svært i øjeblikket.

- Der er dog stadig tilsyn med dyrene på Kringsminde, med vores bygninger rundt om og med volden, understreger museumslederen over for Fredericia Dagblad.

...men ikke på nettet

For at bøde lidt på det trøstesløse har Museerne i Fredericia dog samlet en pakke med tilbud, man kan gøre brug af hver for sig eller i familien. De findes også på www.fredericiahistorie.dk

Her er der mulighed for at klikke sig rundt på digitale udstillinger såsom "Mit livs koncert i Fredericia - Fredericianere fortæller om deres koncertoplevelser i byen 1960-2020" og "Far, hvad er fred? - øjenvidneberetninger fra Besættelsen og Befrielsen i Fredericia".

Byvandringer med kort er her også og i tusindvis af gamle billeder fra Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce