Annonce
Børkop

Corona-chok i vuggestue: 12 ud af 15 medarbejdere er smittet

Søren Uhre Christensen, her til højre, er leder af Børnehuset Krystallen, der er ramt hårdt af corona. Men kun i vuggestuedelen. Børnehaven er gået ram forbi. Arkivfoto: Mette Mørk
Hele 12 ud af 15 medarbejdere i Børnehuset Krystallens vuggestue er smittet med corona. Det tyder på, at den engelske variant i den grad har ramt stedet. Indtil videre er en enkelt forældre konstateret smittet.
Annonce

Børkop: Coronasmitten har i den grad ramt Børkop, hvor Børnehuset Krystallen må sande, at 12 ud af 15 medarbejdere i vuggestue-afdelingen er testet positiv for corona.

- Status er, at det er helt vildt. Vi regner med, at der er tale om, at alle er smittet med den engelske variant, cluster B117, men vi ved det dog ikke med sikkerhed. De fleste af medarbejderne har meldt tilbage, at de mærker influenzalignende symptomer, men heldigvis har ingen dog givet udtryk for, at de er alvorligt syge, forklarer Søren Uhre Christensen, der er leder af Børnehuset Krystallen.

Han er selv i isolation, og det er alle, der har haft deres gang i vuggestuen.

- Hvorfor det er gået så galt, aner jeg ikke. Medarbejderne har fulgt alle regler, og de har jo ikke mødtes til møder eller sammenkomster eller sådan noget. Selvfølgelig kan der opstå situationer, hvor de kommer lidt tæt på hinanden, men ikke alle på en gang. Gennem næsten et år har vi ikke haft en eneste smittet, og så eksploderer det lige pludselig. Jeg vil gerne understrege, at virusset skal tages meget alvorligt, siger han.

Annonce

Børn og voksne i isolation

Det var i slutningen af sidste uge, at det viste sig, at en enkelt medarbejder var smittet. Og siden er det gået ufatteligt stærkt. Alle er blevet testet, og 12 ud af 15 medarbejdere i vuggestuen er altså nu konstateret smittet.

Desuden er de tre ansatte i børnehusets ledelse blevet testet, da de betegnes som nær kontakt af vuggestuens personale. Men her er der indtil videre ikke konstateret nogen smittet.

- Det besynderlige, men gode er, at mange børn og forældre også er blevet testet, og indtil videre har det vist sig, at der kun er en enkelt forælder, som viser sig at være smittet, siger han.

De 51 vuggestuebørn - hvoraf en god del allerede blev holdt hjemme - er nu også sendt hjem. De børn, der var i vuggestuen torsdag og fredag i sidste uge, skal også isoleres, men selvfølgelig ikke være alene.

- Konsekvenserne er jo ret alvorlige. Isolationen i sig selv er en voldsom oplevelse for alle, siger Søren Uhre Christensen.

Han forventer, at der tidligst vil være en normal dag i vuggestuen 1. februar. Der er specielle regler for dem, der er smittet med den engelske variant. Eller er nær kontakt med dem. Der skal man isoleres i op til 14 dage, hvilket vil sige fra i fredags.

Annonce

Forældrene bakker op

En af dem, der forventer 14 dages selvisolation, er Søren Uhre Christensen selv. Så han må styre slagets gang fra hjemmet.

- Jeg, og vi, har ingen andre erfaringer at læne sig opad i forhold til den nye variant af virusset. Vi er simpelthen de første i kommunen, der oplever et stort udbrud med cluster B117, så vi må forsøge at gøre det så godt, vi kan, siger han og understreger, at han og medarbejderne gerne vil takke forældrene.


Vi har ingen andre erfaringer at læne sig opad. Vi er simpelthen de første i kommunen, der oplever det her.

Søren Uhre Christensen, leder af Krystallen


- De bakker os i den grad op. Vi hører ingen sure kommentarer, men til gengæld spørger forældrene os meget til, hvordan medarbejderne har det. Det luner virkelig meget i sådan en svær tid, siger Søren Uhre Christensen.

Hos Krystallen har forældrebestyrelsen og ledelsen snakket sammen, og man er blevet enige om, at man fremadrettet laver nye retningslinjer i forhold til at begrænse forældrenes adgang til Krystallen. Formålet er, at man selvfølgelig skal gøre alt for at mindske smitterisikoen.

Børnehaven i Krystallen holder stadig åbent. Alle er blevet testet der, og det viser sig, at virusset ikke har fundet vej derind.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

69-årig lungepatient brugte seks timer på at få tid til en coronavaccination - regionen forklarer, hvad der gik galt

Annonce