x
Annonce
Middelfart

Corona: Fyen Rundt aflyses

Fyen Rundt var også forbi Middelfart sidste år. Men i år skulle løbet for første gang have haft start og mål i Havnegade. Foto: Mia Harm Madsen
Cykelløbet Fyen Rundt, der for første gang i historien skulle have start og mål i Middelfart,er aflyst. Arrangørerne arbejder på en ny dato - til næste år.

Middelfart/Fyn: Der bliver ingen cykelløb i Middelfart og rundt på Fyn 8.maj.

Verdens næstældste løb Fyen Rundt er netop blevet aflyst grundet coronakrisen.

Det melder arrangørerne fra Cycling Odense sammen med Grand Prix Herning, der skulle have været afviklet dagen efter.

"På grund af omstændighederne med COVID-19 virus og smitterisikoen ved at afholde to store cykelløb, ser arrangørerne ingen anden mulighed end at aflyse. Ingen kender status for situationen i starten af maj, hvor løbene skulle afholdes, men beslutningen træffes allerede nu af hensyn til løbenes deltagere og interessenter.

Det er vigtigt for os, at vi under de nuværende omstændigheder navigerer på en ordentlig måde over for sponsorer, samarbejdspartnere og de enkelte cykelhold. Derfor vælger vi at informere dem om aflysningerne allerede nu,” siger medarrangør af Grand Prix Herning Steffan Bill.

De to danske klassikere skulle i år have dannet parløb om en fantastisk dansk cykelweekend den 8. og 9. maj. Sammenlægningen skete, efter at Grand Prix Herning i år opfyldte målsætningen om at komme tilbage på den internationale cykelkalender, så arrangørerne bag løbene i år kunne tilbyde cykelhold- og fans to gode og velarrangerede løb over én weekend.

Løbene skulle endda transmitteres live på TV 2 SPORT.

"Med det flotte sportslige setup er det ekstra ærgerligt, at fans, sponsorer, samarbejdspartnere og ryttere må vente til 2021 på at opleve synergien mellem de to store løb" lyder det i en pressemeddelelse.

Men arrangørerne erkender, at der lige nu er langt vigtigere ting i verden end cykelløb.

I Danmark har Danmarks Cykle Union foreløbigt aflyst alle cykelløb i marts og april. Senest trak de to øvrige danske UCI-løb, Grand Prix Himmerland Rundt og Rent Liv Løbet Skive, der skulle have været afholdt weekenden inden Fyn Rundt og Grand Prix Herning, sig også.

Fyen Rundt arbejder på en ny dato for løbet i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Tøjhuset tøver med aflysninger: Venter på præcisering

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 70 gange højere

Middelfart

Rock Under Broen og halvmarathon er i dialog: - Alle er interesseret i at finde en løsning

Fredericia

Kommunen giver påskefrokost på plejecentre og botilbud: 10 lokale caféer og restauranter leverer maden

Annonce