x
Annonce
Erhverv

Corona-håndtering: Sådan gør nogle af byens store virksomheder

Det er i øjeblikket no go at mødes i store forsamlinger. Det var det ikke i januar, da erhvervslivet mødtes til nytårskur i Fredericia Teater. I disse uger arbejder store dele af erhvervslivet hjemmefra. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Ørsted har indført forbud mod at tage offentlig transport til og fra arbejde for sine ansatte i et forsøg på at inddæmme corona-virussen.

Fredericia: Store dele af Danmark er lukket ned, men hjulene skal fortsat holdes i gang. Energi- og varmeforsyningen skal fortsætte, varer og pakker skal produceres og bringes ud, og læskende drikke bliver fortsat produceret.

De lokale virksomheder arbejder fortsat videre. Nogle af medarbejderne må arbejde hjemme, mens andre fortsat møder men arbejder i mindre grupper og er storforbrugere af håndsprit.

Shell Raffinaderiet bad allerede halvdelen af sine ansatte arbejde hjemmefra fra onsdag morgen - inden statsministeren på et pressemøde onsdag aften lukkede store dele af Danmark ned.

Her kan du få et overblik over, hvordan en række andre af de store arbejdspladser i Fredericia Kommune forholder sig.

PostNord

PostNord oplyser, at man på arbejdspladsen følger myndighedernes anbefalinger. Nogle medarbejdere kan arbejde hjemmefra, men der er fortsat brug for folk på eksempelvis pakkecentret, så de er på job og tager hensyn med håndhygiejne og holder god afstand på lageret.

PostNord vil fortsat holde åbent og levere pakker og post til forbrugerne.

- Det er en kerneinfrastruktur til gavn for virksomheder og private, oplyser PostNord.

Hos PostNords pakkecenter på Stakkesvang arbejder 270 ansatte.

Carlsberg

På Carlsberg bliver der også arbejdet - både hjemmefra og på Vestre Ringvej.

- Produktionen fortsætter, og andre vitale funktioner fortsætter ligeledes for at sikre forsyningen helt i tråd med regeringens anbefalinger, oplyser pressechef hos Carlsberg Kasper Elbjørn.

Bryggeriet har foretaget en række ændringer - blandt andet at mange ansatte arbejder hjemme.

- Som altid er vores hovedprioritet vores medarbejders sundhed og sikkerhed, og vi har meddelt, at alle ansatte i Danmark, der kan arbejde hjemmefra, skal gøre det, siger Kasper Elbjørn.

Energinet

Energinet opfordrede torsdag alle medarbejdere, der ikke varetager opgaver direkte relateret til opretholdelse af forsyningen af el og gas, til at arbejde hjemme - foreløbig til og med 27. marts.

Møder holdes online, og alle Energinets lokationer er lukket for besøgende i perioden. En række møder og arrangementer er derfor også aflyst.

Ørsted

Ørsted er en af de virksomheder, som har ansvar for forsyningssikkerhed, og her har man indført, at ansatte ikke må tage offentlig transport til og fra arbejde. Det gælder ikke kun i Skærbæk men over hele verden.

- Alle, der kan arbejde hjemmefra, gør det. Det er ikke et frit valg men et påbud. Det er langt størstedelen af os, så vi har taget udstyr med hjem og oprettet hjemmearbejdsplads, fortæller pressemedarbejder hos Ørsted Jens Nybo.

El- og varmeproduktionen kører videre. Her er der lavet en række restriktioner for de ansatte om blandt andet at holde afstand til hinanden.

Blue Water

Hos logistik- og transportvirksomheden Blue Water i Taulov har man også sendt en række kontoransatte på hjemmearbejde. Knap 100 - hvilket er omkring 70 procent af medarbejderne på kontoret - arbejder hjemme. Det oplyser kommunikationsansvarlig hos Blue Water Jan Hjortlund.

- I terminaldelen er det anderledes. Her er fysisk tilstedeværelse nødvendigt for at flytte gods. Men vi undgår fysisk kontakt med chauffører udenfor virksomheden og tager det i stedet via telefon eller ved udlevering af papirer gennem ruder. Desuden har vi opdelt folk i grupper, så de arbejder mere isoleret, fortæller Jan Hjortlund og fortsætter:

- Transport er en del af den danske infrastruktur, så vi kan ikke lukke ned. Vi har løbende fulgt myndighedernes opfordringer, fortæller han.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Stil spørgsmål her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce