Annonce
Sydjylland

Corona har for alvor gjort sit indtog på skolerne: - Vi har været nede på fem elever i en klasse

Både skoleleder på Bredagerskolen Lance Luscombe og skoleleder på Jelling Friskole Brian Salomonsen kan fortælle, at de to skoler er hårdt presset på grund af corona. Arkivfoto: Mette Mørk
På Jellings to skoler er man lige nu hårdt presset af coronasmitte, som betyder stort mandefald både på elev- og lærerfronten. Skolechefen i Vejle Kommune roser lærernes og pædagogernes indsats.

Jelling: De tøver ikke med at sige ja, hvis man spørger Jelling Friskole og Bredagerskolen om de er presset af corona. For det er de.

Ifølge skoleleder på Jelling Friskole Brian Salomonsen hænger hverdagen stadig sammen, men det er ingen tvivl om, at corona fylder meget på Jellings friskole.

- Vi er ikke blevet væltet omkuld, for det er sådan kommet drypvis, at en elev har meldt sig syg med corona. Så vi er ikke blevet lagt ned, men der er fuld knald på, og det gælder også for de elever, som er nærkontakt, og som derfor skal gå i isolation, siger Brian Salomonsen.

Annonce

- Vi har mange børn hjemme, fordi de er nærkontakt, og ikke fordi de nødvendigvis selv er smittet med corona. Men vi opfordrer eleverne til at tage en hjemmetest, så vi kan undgå mere smitte. Og så håber vi, at det snart vender, så vi kan komme videre, sige Brian Salomonsen.

Må ikke lægge klasser sammen

Også på Bredagerskolen kan skoleleder Lance Luscombe fortælle at man er hårdt spændt for, på grund af corona.

- Vi har en del smittede, og siden 7. januar er det 68 elever på skolen, der er blevet ramt. Sidst vi fik eleverne til at tage en PCR-test, var der 15 positive svar, så det er meget, siger Lance Luscombe.

Vi har mange børn hjemme, fordi de er nærkontakt, og ikke fordi de nødvendigvis selv er smittet med corona.

Brian Salomonsen, skoleleder på Jelling Friskole

Ifølge ham er smitten fordelt ud på flere årgange, men det er især 9. og 4. årgang, som er hårdt ramt.

- På 9. årgang har vi haft 22 smittede elever og på 4. årgang har vi haft 15 smittede. Så i en periode havde vi en klasse med kun fem elever på 9. årgang. Men det går jo hele tiden op og ned, fortæller han.

Det er ikke kun eleverne, som er ramt af corona. Også lærerstablen er hårdt presset.

- Vi har rigtig mange lærere hjemme, fordi de enten er syge eller nærkontakt til smittede. Det betyder også, at vi har måtte trække rigtig meget på vores vikarer og enkelte gange har vi været nødt til at give de ældste elever fri om eftermiddagen, fordi vi ikke har haft en ledig lærer. Desværre kan vi heller ikke lægge flere klasser sammen på grund af risikoen for smitte. Så vi forsøger bare at hænge i, så godt vi kan, siger Lance Luscombe.

Annonce

Eleverne tager det pænt

Selvom situationen er presset, så synes Lance Luscombe, at eleverne tager det meget pænt.

- Eleverne er helt cool med det. Vi er efterhånden blevet så vant til corona, og de fleste af de elever der bliver syge, får heldigvis kun meget milde symptomer, siger han.

Skolelederen lægger dog ikke skjul på, at situationen var en anden, da coronabølgen for første gang rullede ind over Danmark.

- I 2020 var der en større frygt for at få corona, og vi oplevede, at der var nogle elever, som var meget bange for at blive smittede, fordi de frygtede at blive mobbet af de andre elever. Men sådan er det heldigvis ikke længere, og der er også en anden tilgang til det blandt lærerne, som er knap så bekymrede for det nu.

Annonce

Ikke større udfordringer

Selvom de mange smittede elever og lærere er en udfordring på skolerne, så har der, ifølge chef for uddannelse og læring i Vejle Kommune Ulla Riisbjerg Thomsen, endnu ikke været problemer, der var været uløselige.

- Det, jeg fokuserer på,  er, at skolelederne, lærerne og pædagogerne laver rigtig god skole på trods af alle de smittede. Der er ikke nogen af os, der kan få det til at forsvinde, men vi kan prøve at gøre det bedst mulige med de udfordringer, vi har, og det oplever jeg virkelig, at vi har gjort, siger hun til Vejle Amts Folkeblad.

Ulla Riisbjerg Thomsen er chef for uddannelse og læring ved Vejle Kommune, og hun roser lærer og pædagoger i kommunen for deres store indsats under coronapandemien. Arkivfoto: Mette Mørk

Med udsigterne til stigende smittetal, er hun også spændt på at se, hvordan det udvikler sig på skolerne i Vejle Kommune.

- Vi skal have tålmodighed nu. Jeg håber, at det her er det sidste lange træk af coronapandemien, og indtil det er ovre, så må vi forholde os til de opgaver, der bliver os stillet undervejs, siger hun.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se topmatchen fra kl. 18.20: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce