Annonce
Læserbrev

Corona har vist os vejen til et bedre arbejdsmiljø

Der er derfor ingen grund til at gå tilbage til tidligere praksis, som, vi ved, tærer på personalet i en uhørt grad, fordi der ikke er balance mellem opgaver og ressourcer.
Annonce

Læserbrev: Midt i marts, da regeringen lukkede Danmark ned, så vi som fagforbund ind i en mulig virkelighed med højt sygefravær og kaotiske tilstande på de sociale botilbud.

Corona-epidemi, sårbare borgere og en generel usikkerhed var udsigten, og vi gruede for konsekvenserne.

Virkeligheden blev en anden. Botilbuddene har stort set været forskånet for coronasyge.

Samtidig hører vi fra vores tillidsrepræsentanter, at arbejdsmiljøet for personalet på botilbuddene generelt er blevet forbedret.

Og hvordan kan dette så lade sig gøre midt i en pandemi?

Vi i Socialpædagogerne er ikke i tvivl. Under corona er der blevet fokuseret 100 procent på kerneopgaven, nemlig at være der for og med borgerne - også under vanskelige forhold.

Realiteten er, at der under corona er fjernet opgaver - på godt og på ondt. Godt, fordi der har været mindre dokumentation og administrative belastninger. Ondt, fordi borgernes mulighed for normale aktiviteter og samvær blev umuliggjort.

Denne omlægning har derfor betydet flere personaleressourcer til den daglige drift, og samtidig er der brugt færre ressourcer på dokumentation.

Lederne har haft frihed til faglig ledelse, og vi har oplevet, at der er blevet givet tillid til, at beslutninger i mange tilfælde træffes bedst lokalt.

Denne store forbedring af arbejdsmiljøet er fantastisk. Vi har haft stort gavn af den lokalpolitiske borgfred, som har betydet færre detailstyrende tiltag fra politisk hold.

Samtidig har den centrale ledelse udvist tillid til, at de lokale ledere har de bedste forudsætninger for at kunne træffe gode beslutninger.

Vores klare opfordring til arbejdsgiverne er derfor, at det vil være rigtigt ærgerligt ikke at uddrage de gode erfaringer fra en ellers svær situation.

Der er derfor ingen grund til at gå tilbage til tidligere praksis, som, vi ved, tærer på personalet i en uhørt grad, fordi der ikke er balance mellem opgaver og ressourcer.

Socialområdet fortjener bedre.

Gert Landergren Due. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce