Annonce
Fredericia

Corona-hjælp giver mulighed for nye cykelstier: Disse tre strækninger kan blive mere sikre

Nørrebrogade er en af de strækninger, der nu ekstraordinært skal undersøges for at se, hvad en cykesti vil koste. Arkivfoto: Benny Grarup
Ekstra lån betyder, at Fredericia Kommune undersøger, hvad det vil koste at gøre strækninger på Nørrebrogade, Ydre Ringvej og Treldevej mere sikre.
Annonce

Fredericia: Ekstraordinære muligheder for at låne penge i kommunerne til at kickstarte beskæftigelse og udvikling herhjemme efter coronakrisen betyder, at tre cykelstier måske rykker nærmere i Fredericia.

En del af den kvarte milliard, Fredericia Kommune låner på gunstige vilkår, bruges nemlig på at projektere tre strækninger, hvor der i dag ikke er cykelstier, men hvor ønsket om mere sikker trafik er stort:

Nørrebrogade fra Indre Ringvej til Vesterbrogade. Langs Ydre Ringvej. Samt på Treldevej fra Fredericias bygrænse ud til Trelde Næsvej.

Det har politikerne i byrådets by- og planudvalg besluttet.

De strækninger, vi nu har fundet, er forholdsvis store projekter, som det giver mening at undersøge nu, hvor det ekstraordinært kan lade sig gøre.

Steen Wrist Ørts (S), fmd. f. by- og planudvalget i Fredericia

Annonce

Anlægspenge mangler dog

En realisering af projekteringerne må dog afvente efterårets forhandlinger om kommunens budget for 2021.

Det understreger udvalgsformand, Steen Wrist Ørts (S), efter maj måneds møde. Om der bliver lagt asfalt ud - eller om cykelstierne må vente nogle år endnu - er med andre ord ikke besluttet.

De tre nævnte strækninger står dog i det cykelstikatalog, Fredericia Kommune skal prioritere i hvert år. Hvilke skal anlægges? Hvilke skal ikke på nuværende tidspunkt? Skal der flyttes rundt på nogle af ønskerne i kataloget?

Annonce

Derfor de tre

- Vi kunne have valgt at bruge de ekstra penge til projektering af cykelstier, som ligger højere prioriteret i vores katalog, siger Steen Wrist Ørts til Fredericia Dagblad:

- Men de strækninger, vi nu har fundet, er forholdsvis store projekter, som det giver mening at undersøge nu, hvor det ekstraordinært kan lade sig gøre.

Andre projekter højere oppe på listen i kataloget er mindre og kan hurtigere projekteres med kommunens egne, normale ressourcer, argumenterer han.

De strækninger, der generelt prioriteres højest i Fredericia Kommunes årlige cykelstikatalog, er steder med mange daglige cyklister.

Det tæller også, hvor megen anden trafik der ses, tillige med målinger af bilers fart og antallet af uheld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Virus lagde 5. juli ned: Men der var alligevel sygebesøg rundt om

Annonce