Annonce
Fredericia

Corona: Koncerter, events og træning aflyses i Fredericia

Mange fredericianere er testet positive i den seneste tid, og det sætter præg på aktiviteterne i fæstningsbyen. Foto: Mads Dalegaard
Den stigende smitte har allerede betydet flere aflyste arrangementer i Fredericia. Her kan du se nogle af dem. Artiklen opdateres løbende.
Annonce

Fredericia: Det stigende smittetryk i Fredericia har fået flere arrangører til at udskyde eller aflyse arrangementer og begivenheder i den kommende tid. Her er et udpluk af aflyste arrangementer. Skriv gerne en mail til os på fd@frdb.dk, hvis du har kendskab til et aflyst arrangement.

Listen opdateres løbende.

Dialogdag om bypark i Kanalbyen

Onsdag 23. september skulle der have været dialogdag om den kommende bypark i Kanalbyen i Fredericia. Men den fysiske afholdelse af mødet er droppet på baggrund af udviklingen i coronasituationen.

- Kanalbyen og Fredericia Kommune vil dog fortsat meget gerne høre fra alle, der har ideer og inputs til den kommende bypark. Via et særligt website kan man give sine inputs i kategorier som fx ’aktiviteter’ eller ’historie’. Der er åbent for inputs frem til tirsdag den 29. september kl. 12, skriver Kanalbyen i en pressemøde. Man kan komme med input via et link på Kanalbyens hjemmeside. 

Judoklub dropper indendørs-træning

Frem til 4. oktober er det slut med indendørstræning i Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub på grund af udviklingen i smittesituationen. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse. 

- Dette skyldes, at kontaktsport udgør en forøget risiko. Det betyder, at vi de næste to uger vil fokusere på udendørsaktiviteter i form af leg og fysisk træning for at der stadig er et tilbud til vores idrætsudøvere. Vi er naturligvis ærgerlige over denne udvikling, men med et stigende smittetal i Kommunen har vi naturligvis en pligt til at hjælpe med at minimere risikoen for smittespredning, siger formand Lasse Hildingberg.

Stor bil-event aflyst i midtbyen

Byens bilforhandlere skulle i samarbejde med Jutlander Bank have afholdt en stor event lørdag 26. september, hvor over 20 el- og hybridbiler skulle udstilles i midtbyen. Men det er aflyst efter de seneste restriktioner, fortalte afdelingsdirektør Christian Jungmark fra Jutlander Bank tidligere i dag i en artikel i Fredericia Dagblad. 

- Der er ikke noget at gøre. Vi kan ikke gennemføre under de nyeste retningsliner, siger afdelingsdirektør Christian Jungmark fra Jutlander Bank.

Efter planen skulle bilerne være udstilles spredt ud over Danmarksgade og Vendersgade. 

Intim-koncerter aflyst på restaurant

EventC havde planlagt to intim-koncerter i denne uge på Restaurant Oven Vande. Men både Ester Brohus-koncerten onsdag 23. september og fredagens koncert med Miriam Mandipira & The Soul Family. De nye krav, der trådte i kraft lørdag kl. 12, sendte de to arrangementer til tælling.

Kirke aflyser syng-sammen aften

Christianskirken har aflyst en planlagt Syng Sammen-aften onsdag 23. september, meddelte kirken søndag på Facebook. Det sker med henvisning til de nyeste corona-anbefalinger.

- Syng lidt højere i badet de næste dage og hold stemmen i gang. Vi glæder os til at kunne synge sammen. Allesammen, lyder det fra kirken i Facebook-opslaget.

KFUM-spejdere aflyser sheltertur og møder

KFUM Spejderne - Olaf Rye Gruppe - har besluttet at lukke ned for aktiviteterne i denne uge og den kommende uge, skriver gruppeleder Jan Mølgaard Nielsen på Facebook.

Det går desværre også ud over en sheltertur for de store KFUM-spejdere fra gruppen på Skovvej.

- Der er smittede på flere skoler, blandt andet hvor nogle af vores medlemmer kommer fra. Selv om det er ærgerligt, nu hvor vi lige er kommet i gang igen efter ferien, synes vi at det eneste ansvarlige vi kan gøre er, at lukke ned for alle vores aktiviteter i denne uge og næste uge, oplyser KFUM Spejderne på Facebook.

En anden leder hos KFUM-spejderne, Jan Møller Jørgensen, er også formand Børne- og Ungdomskorpsenes Samråd i Fredericia (BUS). I en mail opfordrer han alle uniformerede enheder i kommunen til at overveje "ganske nøje, om man kan afholde møder på forsvarlig vis".

- Jeg er sikker på at vores forbund/korps også holder nøje øje med situationen, men da vi i Fredericia i øjeblikket er ekstra hårdt ramt bør vi nok alle være lidt foran de beslutninger som tages på landsplan, skriver han i mailen.

Håndboldklub aflyser træninger i uge 39

EGIF Håndbold har besluttet af aflyse alle træninger i uge 39, oplyser klubben på Facebook. Mandag var første dag uden træninger.

- Covid-19 smitten går stærkt i Fredericia, og det skal vi have bremset. Vi har været så glade for at komme i gang med håndbolden igen og se en masse glade medlemmer, og det er det, vi håber, at kunne efteråret igennem, skriver bestyrelsen.

Tre hold, damesenior, U15-piger og U13-piger har planlagt kampe søndag.

- Men det er med forbehold, og vi er lige nu i dialog med de klubber, vi skal spille mod, skriver klubben, som opfordrer til sammenhold og håber på medlemmernes opbakning.

Gymnastik-træning rykkes udendørs

Trelde GI har bestemt, at denne uges gymnastiktræning for børn flyttes udendørs, oplyser foreningen på Facebook

- Ændringen skyldes det høje smittetryk i Fredericia pt. Vi må tilpasse træningen lidt, da ikke alle redskaber kan komme med ud. Men vi håber alle er med på ideen - det bliver sjovt og vejret er dejligt, skriver Trelde GI.

Åbent hus i judoklub er aflyst

Et planlagt åbent hus-arrangement søndag 27. september hos Fredericia Judo- og Ju-Jutsu Klub er aflyst, oplyser klubben, som har træningslokaler på Nørrebrogade. Klubben håber i stedet at holde det på et andet tidspunkt. 

Gadeteater udskydes til 2021

Lørdag 26. september skulle der have været gadeteater på havnefronten i Fredericia. Men arrangementet er udskudt til 2021, og der er endnu ikke en ny dato for eventen, oplyser arrangørerne fra Fredericia-Middelfart Teaterforening.

Fredericia Esport lukker ned for træning

Fredericia Esport har valgt at lukke ned for træningen i lokalerne på Bülows Kaserne for en periode. Mandag var det ellers intentionen at fortsætte fremmødet i lokalerne, men foreningen fik råd om at lukke ned, oplyser den på Facebook

- Vi er her til morgen blevet anbefalet at lukke ned i en periode. Smittetrykket i Fredericia er disse dage meget højt og vi følger derfor enhver anvisning på området! Vi beklager selvfølgelig gårsdagens udmelding, men vi mener det er for alles bedste at vi lige tager en pause, lyder det i opslaget. 

Fredericia Esport håber at genoptage træningen mandag 5. oktober og fortsætter i mellemtiden træningerne online.

Skak: Undervisning og turnering er aflyst

Fredericia Skoleskak indstiller undervisningen foreløbigt frem til og med uge 42 på grund af den aktuelle corona-situation i Fredericia. 

Fredericia Skakforening har aflyst SGP - Syd Grand Prix - som skulle være afviklet 3. oktober, oplyser foreningens formand Claus Marcussen til Fredericia Dagblad.

Urbania udsætter musik-arrangementer

Urbania Street Food skulle fredag 25. september have haft besøg af Teit Samsø og Under Stjernerne. Men det er udsat til foråret, meddeler Urbania på Facebook.

Også Sunset Strip, som var programsat til lørdag 26. september, er udsat til foråret. 

Kirke aflyser koncert, foredrag og konfirmandundervisning

Konfirmandundervisning, kor og minikonfirmand er aflyst i Lyng Kirke i de næste to uger. Desuden har kirken aflyst en række andre arrangementer i den kommende tid:

Strikkefællesskabet torsdag 24. september er aflyst, og det samme gælder foredraget søndag 27. september med Niels Johansne. Torsdag 1. oktober skulle der have været fælleslæsning for mennesker med demens, men den er aflyst. Det samme er den koncert med Louise Sletting, som søndag 4. oktober skulle have været afholdt.

Koncerter aflyses i Tøjhuset

Tøjhuset har aflyst koncerter på grund af corona-situationen, kan man læse på musikstedets hjemmeside. Det gælder dobbeltkoncerten lørdag 26. september  med Littlefish og The Boy That Got Away, og søndagens koncert med Fredericia Big Band og Steen Hansen. Desuden er en koncert med bandet Coast aflyst 1. oktober. 

Gymnastik på stand-by

Erritsø Gymnastik- og Idrætsforenings gymnastik-afdeling, EGIF Gymnastik, vælger som følge af stigningen af smittetallet i Fredericia at lukke ned for alle gymnastikhold til og med 4. oktober.

- Vi håber på denne vis at minimere risikoen for smittespredning i lokalområdet og bidrage til nedbringelse af smittetallet. Vi følger naturligvis udviklingen og vil åbne op igen, lige så snart det kan lade sig gøre for det enkelte hold, skriver foreningen på sin hjemmeside.

Pigekorskoncert 30. september aflyses

30. september skulle Taulov Kirkes Pigekor have givet koncert i Sct. Michaelis Kirke, men koncerten er nu aflyst, oplyser organist Jens Ole Jespersen.

Ingen gospel i Sct. Michaelis

Fredericia Gospel Workshop 2020, som skulle have fundet sted i weekenden 3. til 4. oktober med Heidi Bisgaard i Sct. Michaelis Kirke. er også aflyst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce