Annonce
Fredericia

Corona krævede udvidelse af kommunens genbrugsbutik - hal er lejet i et år for 350.000 kroner

Genbrugsbutikken på Prangervej måtte lukke ned under coronakrisen. Da butikken genåbnede var der kø og samtidig slog Fredericia Kommune dørene op til storsalg i hallen på Ndr. Kobbelvej. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Da genbrugspladserne genåbnede før genbrugsbutikkerne, fik Fredericia Kommune et problem. De mange genbrugseffekter væltede ind, og derfor lejede man en hal til opbevaring. Lejemålet gælder et år, så nu kan der handles stort på Ndr. Kobbelvej og småt på Prangervej.

Fredericia: Fredericia Kommune har drevet genbrugsbutik på Prangervej i årevis. Butikken er blandt de populære mål for genbrugsfolket, og siden coronakrisen har butikken desuden fået en satellit-afdeling i nordbyen.

På Ndr. Kobbelvej har Affald og Genbrug lejet en stor hal, hvor man i forbindelse med genåbningen af genbrugspladserne kunne anbringe de store mængder genbrug, som fredericianerne afleverede. Det kunne på det tidspunkt ikke sælges fra genbrugsbutikken på grund af corona.

Derfor lejede man hallen i en aftale, der løber frem til april 2021, hvor den nye genbrugsplads og dermed den kommende genbrugsbutik bliver klar til at åbne. Det koster 30.000 kroner om måneden at leje hallen.

Annonce


Der gælder restriktioner, der stadig skal overholdes, for at sikre unødig smittespredning både blandt ansatte og kunder. Derfor har det været nødvendigt at udvide både muligheden for sorteringsarealer, lagerpladsen samt salgs arealerne.

Specialkonsulent ved Affald og Genbrug Poul Møller


Lejemålet har ifølge specialkonsulent Poul Møller, Affald og Genbrug, været nødvendigt i forhold til corona-risikoen.

- Der gælder restriktioner, der stadig skal overholdes, for at sikre unødig smittespredning både blandt ansatte og kunder. Derfor har det været nødvendigt at udvide både muligheden for sorteringsarealer, lagerpladsen samt salgs arealerne, pointerer han.

Gevinst for miljøet

Alternativet ville være, at en stor del af genbrugseffekterne skulle ende som brændbart affald. Det ville blandt andet betyde udgifter til forbrænding på 600 kroner per ton samt transportudgifter.

- Det ville have haft både miljømæssige og økonomiske konsekvenser, som vi undgår ved at benytte hallen. Desuden giver det mulighed for, at flere kan handle, fordi der er god plads i forhold til restriktionerne, konstaterer Poul Møller.

Hvorvidt der kan blive tale om refusion af ekstra omkostninger i forbindelse med initiativet er ikke afgjort.

- Der forhandles stadig mellem KL og ministeriet om refusion i forbindelse med Covid 19-tiltag på både det skattefinansierede og det brugerfinansierede område, påpeger Poul Møller.

Det har ikke været nødvendigt at ansætte flere for at klare opgaven.

- Lønudgifterne er de samme. De ansatte er bare fordelt på de to adresser, siger Poul Møller, og forklarer, at alle indtægter fra genbrugsbutikken indgår i regnskabet for affaldsområdet i henhold til hvile-i-sig-selv-princippet.

Det betyder, at kommunen ikke må have overskud på salget af genbrugseffekter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Angriber overstrålede alle, da FC Fredericia gav HB Køge smæk

Fredericia

Plejehjems-ansatte træder frem: Vi kan ikke genkende historien om dårligt arbejdsmiljø

Annonce