Annonce
Fredericia

Corona: Ledigheden stiger - men mindre i Fredericia

Ledigheden er steget, men i Fredericia er den foreløbig steget mindre end i resten af landet. Hotel Fredericia og andre hoteller var blandt de brancher, der først blev ramt af coronakrisen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Corona-krisen har betydet over 200 flere ledige i Fredericia. Men ledigheden stiger mindre end i resten af landet. - Det tyder på, at vores indsats har nyttet, mener udvalgsformand.

Fredericia: Corona-krisen har sendt flere danskere i ledighed.

Det gælder også i Fredericia, men i fæstningsbyen stiger ledigheden mindre end i resten af landet. 224 flere har tilmeldt sig som ledige i Fredericia i perioden fra 9. til 27. marts.

Dermed er tallet oppe på 1514, og det svarer til en stigning på 17,4 procent. På landsplan er stigningen 24,1 procent. Tallet er også steget mere i de andre kommuner i Trekantområdet.

Kæmpe indsats

I Fredericia har byrådet vedtaget en række tiltag, der hjælper virksomhederne under corona-krisen.

Formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget, Peder Tind (V), er tilfreds med de nye tal.

- Det kunne tyde på, at vores indsats har nyttet. At den kæmpe indsats medarbejderne i Jobcenteret yder for at vende udviklingen sammen med vores virksomheder, er den rigtige vej at gå. Vi vil under hele epidemien stå klar til hjælpe virksomhederne og de borgere, som mister deres arbejde på grund af epidemien, så vi så hurtigt som muligt kan komme i gang igen. Det her viser, at det nytter at stå sammen og gøre vores bedste for at hjælpe hinanden gennem krisen, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Hjælpepakke fra byrådet

Fredericias byråd har vedtaget en hjælpepakke. Blandt andet er der støtte til den lokale platform Whale 24, hvor man kan handle og få leveret lokale varer. Desuden har byrådet opfordret fredericianerne til at handle lokalt - og bakke op om restauranter ved at købe takeaway.

Derudover har byrådet bedt kommunen fremrykke fremtidige indkøb og gøre det lokalt, når det er muligt. Det er nogle af initiativerne, som byrådet nævnte i en erklæring fra 17. marts.

Annonce

Tilfredshed hos S o DF

Også i de andre partier er der tilfredshed med tallene.

- Under finanskrisen i 2008 så vi, at vi i vores kommune blev ekstra hårdt ramt, når ledigheden stiger. Det har også været tilfældet tidligere. Derfor er det også meget glædeligt, at det ikke er tilfældet nu, som tallene ser ud. Det er noget, vi kommer til at følge tæt, og vi håber og tror på, at vi hurtigt kan komme stærkt tilbage, siger John Nyborg (S), næstformand i social- og beskæftigelsesudvalget.

DF's Inger Nielsen ser det som et signal om, at der hurtigt kan komme gang i beskæftigelsen igen.

- Det viser, at vi er ved at vende udviklingen. Det er en hård tid, vi står i, men vi skal nok komme stærkt igen, siger hun.

Ledighedstallene kan læses på hjemmesiden for Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce