Annonce
Fredericia

Corona-reaktioner gav inspiration - nu søger byråd svar på gode ideer til Fredericia Teater version 2.0

Hvad skal et Fredericia Teater version 2.0 kunne? Skal det være spektakulært som ved Tarzan-forestillingen, eller skal musicalteatret bevæge sig andre veje? I de kommende uger kan fredericianerne komme med deres bud og give politikerne en pejling på, hvad der skal ske. Arkivfoto: Søren Malmose
Kurator har afgjort, at ledelse og bestyrelse ikke kan gøres ansvarlige for teaterkonkurs. Det har Fredericia Byråd taget til efterretning. Nu skal borgerne på banen med ideer til teatrets indhold.
Annonce

Fredericia: Hvad er vigtigt for dig i et nyt Fredericia Teater? Det beder borger- og demokratiudvalget i Fredericia Byråd fredericianerne svare på via postkort.

Udvalget har fået til opgave at sikre, at borgerne bliver inddraget i processen omkring et Fredericia Teater version 2.0.

- Men vi har afventet at få kurators afgørelse i spørgsmålet om ansvar fra ledelse og bestyrelse. Det svar har vi fået nu, og byrådets partier har taget til efterretning, at der ikke kan rejses erstatningssag. Så nu er vi nødt til at tørre øjnene og komme videre, siger udvalgsformand Christian Jørgensen (V).


Svarene skal give os et fundament at stå på, når vi går i gang med de politiske drøftelser

Christian Jørgensen (V) formand for borger- og demokratiudvalget


Han mener ikke, at der kan være tvivl om, at Fredericia skal have et teater i fremtiden.

- Det, tror jeg, alle er enige om, men hvilke tanker gør borgerne sig om det? Det vil vi meget gerne have svar på, siger Christian Jørgensen.

Postkort med fotos af succeserne fra Fredericia Teater på forsiden bliver tilgængelige på rådhuset, biblioteket, butikker, osv.

- Det var en stor succes at få fredericianerne til at svare på spørgsmål om coronaen, og vi håber, at mange også vil komme med input omkring teatret. Hvis man ikke vil skrive på postkortet, så kan man svare udvalget på mail, og så samler vi det hele sammen til august, siger Christian Jørgensen.

Annonce

Et fundament at stå på

Han er klar over, at det ikke bliver en videnskabelig undersøgelse, men målet er at få et fingerpeg om, hvad fredericianerne ønsker.

- Svarene skal give os et fundament at stå på, når vi går i gang med de politiske drøftelser, siger Christian Jørgensen.

Der er fremstillet nogle tusinde postkort, og målet er at få svarene samlet ind hen over sommeren.

- Vi er klar over, at det er sommerferie-tid, men håber alligevel, at mange vil benytte muligheden for at sige deres mening. Vi kan ikke vide på forhånd, hvad folk vil svare, men det vil være dejligt, hvis det kan være med til at pege på en rød tråd i forhold til det setup, vi skal i gang med, så vi kan være i synk med borgernes ønsker, siger Christian Jørgensen.

Annonce

Flere aktiviteter overvejes

Hvorvidt postkortene skal suppleres med et forsamlingshus-møde eller anden aktivitet efterfølgende, har udvalget ikke taget stilling til.

- Nu lader vi sommeren gå og får forhåbentlig rigtigt mange gode svar i postkassen, og så er vi klar til at trække af på, hvordan vi kommer videre, siger Christian Jørgensen.

Byrådets partier har allerede afsat 10 mio. kroner til at drive teater for på årets budget, men der skal kigges frem på både indhold og finansiering. Blandt andet undersøges, hvordan den statslige støtte kan spille ind fremadrettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

23-årig kom alvorligt til skade på Østerstrand: Er fortsat i kritisk tilstand og skal opereres

Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Fredericia

Se pressemødet fra Fredericia Teater: Kultur- og musikarrangementer frem til nytår afsløret

Annonce