Annonce
Fredericia

Corona-restriktioner kun på dansk - men der arbejdes på sagen

Håndsprit står klar ved indgangene til Sundhedshuset og andre steder rundt om i huset, hvor det giver mening. Og gæsterne bruger det flittigt. Foto: Peter Leth-Larsen
I Sundhedshuset dukker fredericianere med alle baggrunde op. De bliver ved døren gjort opmærksomme på, at de skal holde sig væk, hvis de er i risikozonen for corona-smitte. Indtil nu har advarslerne kun været på dansk, men det retter kommunen op på, så de også kommer på engelsk og arabisk.

Fredericia: På en pæn måde får besøgende i Fredericia Sundhedshus besked på, at de skal holde sig væk, hvis man har hoste, feber eller svært ved at trække vejret. I hvert fald hvis man inden for de seneste 14 dage har været i et af de berørte områder med coronavirus. Men indtil videre har det været et krav, at man kan læse dansk for at forstå budskabet.

Det bliver der nu rådet bod på, oplyser koncerndirektør i Fredericia Kommune Yelva Bjørnholdt Jensen til Fredericia Dagblad.

- Vi er i gang med at arbejde på at få skilte fremstillet på engelsk og arabisk også, oplyser Yelva Bjørnholdt Jensen til dagbladet.

For i blandt andet Sundhedshuset kommer mange gæster med forskellig baggrund.

- Der kommer rigtig mange, der skal ind til læge eller besøge andre steder i huset, så det vil det være rigtig fint, hvis der også står skilte på andre sprog, siger Heidi Denker, som passer receptionen i Sundhedshuset.

Hun har haft travlt med at sætte skilte op ved alle indgange og andre steder, hvor det giver mening at advare om smitterisiko.

Ved indgangen til Sundhedshuset er også opsat store standere med håndsprit, som skal sikre, at alle sørger for at få hænderne sprittet af, før de går længere ind i huset.

- Det er folk flinke til at bruge, siger Heidi Denker.

Stop, hvis du har.... Der er advarsler på døre og vægge rundt om i Sundhedshuset om, hvordan man skal forholde sig i forhold til coronasmitte, men indtil videre kun på dansk. I receptionen har man efterspurgt skilte på flere sprog, og de er nu på vej. Der bliver skiltet på både engelsk og arabisk. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Rigtig mange spørgsmål

Onsdag morgen tog Fredericia Kommune kontakt til de første sundhedsmedarbejdere, som arbejder i frontlinjen i ældreplejen. I løbet af onsdagen blev der sendt breve i e-boks til samtlige 4000 ansatte for at opdatere dem på, hvordan de skal forholde sig.

- Det er rigtig mange, vi skal have fat i, så det tager tid. Men alle skulle gerne få besked i løbet af dagen (onsdag, red.), og så får vi tilbagemeldinger fra dem, så vi kan danne os et overblik, oplyser HR-chef Rikke Lykke Ravn.

Indtil nu har der ikke været personale, som har måttet melde fra på grund af risikoen for, at de kunne være smittebærere.

- Det har vi ikke hørt endnu, men til gengæld får vi virkelig mange spørgsmål om, hvordan folk skal forholde sig. Vi svarer udfra de retningslinjer, vi kan følge fra Sundhedsstyrelsen, siger Rikke Lykke Ravn.

Uden for det kommunale regi skiltes der også med stop-advarsler om corona. Men på blandt andet apoteket i centrum er det kun advarsel på dansk. Hvorvidt andre apoteker sikrer, at kunder med anden baggrund bliver informeret, er uvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce