Annonce
Fredericia

Corona satte blus under nethandlen: Langt de fleste Black Friday-handlende shoppede online

Selvom corona-restriktionerne spændte ben for Black Friday i 2020, slog dagen alligevel tidligere års rekorder. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
En undersøgelse fra DI Handel viser, at helt op mod 80 procent af shopperne valgte at handle i en webshop på Black Friday i 2020. Shopperne brugte i gennemsnit 2491 kroner, hvilket er 30 procent over det forventede budget.

Black Friday 2020 blev i alle henseender en anderledes dag, for corona-restriktionerne aflyste de sædvanlige køtilbud og menneskeproppede butikker. Tilbuddene blev i stedet spredt ud over ugen, og mange handlende valgte at foretage deres køb i ro og mag foran computeren. DI Handel har undersøgt danskernes købevaner i forbindelse med tilbudsugen.

Tallene viser, at over halvdelen af danskerne shoppede på Black Friday. Det gjaldt især de unge mellem 18 og 29 år. De var klart de mest købelystne. Hele 79 procent i den aldersgruppe shoppede løs. Helt op mod 80 procent af black Friday-shopperne handlede i en webshop. Kun knap 20 procent foretog kun fysiske køb i butikker.

Det købte danskerne på Black Friday

45 procent købte tøj, sko og tilbehør (inklusive sportstøj, tasker, kufferter).

29 procent købte elektronik og el-udstyr (tv, radio, køkkenmaskiner, el-tandbørste, etc.).

24 procent købte personlig pleje (kosmetik, creme, parfume, shampoo og lign.).

21 procent købte legetøj og babyudstyr.

21 procent købte bolig- og køkkenudstyr.

Mange forskellige kanaler

Den store stigning i onlineshoppingen viser ifølge Sidsel Dyrholm Holst, der er branchedirektør i DI Handel, vigtigheden af, at de fysiske butikker også formår at favne nethandlen:

”Det er markant, i hvor høj grad danskerne har taget onlinehandel til sig, og vi kan se, at corona-restriktionerne har sat ekstra skub i websalget. Vores tal understreger derfor endnu en gang, at det er vigtigt, at de danske virksomheder favner de digitale salgsmuligheder, for det har stor betydning for virksomhedernes konkurrencekraft. At kunne møde sine kunder på mange forskellige kanaler er ekstremt vigtigt i den verden, vi lever i,” forklarer hun i en pressemeddelelse.

Det er markant, i hvor høj grad danskerne har taget onlinehandel til sig, og vi kan se, at corona-restriktionerne har sat ekstra skub i websalget.

Sidsel Dyrholm Holst

DI ser fremgangen i nethandlen som et positivt tegn, men det er stadig vigtigt, at forbrugerne også handler i de fysiske butikker. For mange forretningsdrivende er den fysiske butik nemlig en vital del af deres forretning.

Transaktioner på Black Friday - 2019 vs. 2020

Mandag: steget med 61 procent.

Tirsdag: steget med 49 procent.

Onsdag: steget med 27 procent.

Torsdag: steget med 26 procent.

Fredag: faldet med 14 procent.

Lørdag: steget med 67 procent.

Søndag: steget med 53 procent.

Annonce

Mændene gav den gas

DI’s undersøgelse viser, at shopperne i gennemsnit brugte 2491 kroner. Det svarer til 30 procent mere end det forventede beløb på 1912 kroner.

”Det er virkelig positivt, at danskerne har brugt flere penge end forventet på Black Friday trods corona. Det er vigtigt for den danske økonomi, beskæftigelse og dansk detailhandel,” siger branchedirektør i DI Handel Sidsel Dyrholm Holst.

Det var især mændene, der gav den gas med dankortet. De brugte i gennemsnit 3076 kroner, mens kvinderne i snit brugte 1986 kroner. Det er stadig henholdsvis 41 og 21 procent over det forventede købsbudget.

Undersøgelsen viser også, at det særligt var danskere bosiddende på Sjælland, der brugte mange penge. 4091 kroner brugte de i gennemsnit, mens danskere bosiddende i Midtjylland brugte 1850 kroner.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Da alt så sort ud, blev fællesskabet et vendepunkt for gigtramte Anne: - Hvis man har et trist liv, skal man blive frivillig. Det giver så meget

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Se billederne: Velklædte elever genoptog tradition med skolebal og særlig dans

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Fredericia

Jeanette kan ikke få nok af december: - Jeg render gerne rundt med nissehue og synger julesange på jobbet

Sport

Skal det være i Spanien, at Mie Højlund får opfyldt en hed drøm?

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Fredericia For abonnenter

Sanddalhus er solgt til to fynboer: Ejendom og park sættes i stand

Fredericia

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Navne

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

FC Fredericia

Nederlag svier i et par dage, men herefter har FC Fredericias anfører lært at se tingene med andre briller: - Det er vigtigt at tænke på, hvad vi har præsteret som helhed

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia ligner ikke et mandskab, som kan rykke op:  Men sådan holdes det spinkle oprykningshåb alligevel i live

Alarm 112

Vold, stoffer og alkohol: Politiet måtte sende flere patruljer forbi natklub i Fredericia

Annonce