Annonce
Fredericia

Corona satte ikke en stopper for iværksætteri: 163 nye virksomheder i Fredericia i årets første seks måneder

Blandt andet på Bülows Kaserne sidder nogle af iværksætterne fra Fredericia Kommune. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Fredericia ligger dog lavt i forhold til nabokommunerne.
Annonce

Fredericia: På trods af coronakrisens omfang i første halvår af 2020 var der fortsat interesse blandt fredericianerne for at kaste sig ud i et iværksættereventyr.

I de første seks måneder er der etableret 163 nye virksomheder i Fredericia Kommune. Det oplyser regnskabsvirksomheden Dinero i en pressemeddelelse.

Coronavirussen kastede ellers erhvervslivet ud i en voldsom krise. Fra midten af marts og to måneder frem styrtdykkede antallet af små, nye virksomheder. Det lignede en mavepuster til dansk iværksætteri, som dog heldigvis kun mistede pusten midlertidigt.

Top 10 over nystiftede virksomheder i første halvdel 2020

1: Samsø (11,0)

2: Fanø (10,9)

3: Hørsholm (10,7)

4: Gentofte (10,3)

5: København (9,4)

6: Ærø  (8,4)

7: Glostrup (8,4)

8: Solrød (8,3)

9: Middelfart (8,3)

10: Læsø (8,3)

40: Vejle (6,6)

48: Kolding (6,5)

84: Fredericia (5,4)

(Antal nystiftede virksomheder per 100.000 indbyggere)

– Som land har vi ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Vi har brug for mennesker, som tør starte egen virksomhed. Nye virksomheder er fremtidens vækst-motorer, og det glæder mig, at der i skyggen af coronavirus rent faktisk blev stiftet mange nye virksomheder i årets første seks måneder, siger administrerende direktør i Dinero Martin Thorborg.

Annonce

Middelfart har største stigning

På landsplan faldt antallet af nystiftede virksomheder med 12 procent fra første halvår 2019 til første halvår 2020. 15 kommuner oplevede en stigning fra sidste år til i år, mens antallet faldt i 83 kommuner.

Middelfart Kommune havde den største stigning i antal nystiftede virksomheder i første halvår. Her steg antallet af nystiftede virksomheder med hele 24 procent. I Billund Kommune steg antallet med 23 procent, og i Odder Kommune steg det med 17 procent.


Som land har vi ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Vi har brug for mennesker, som tør starte egen virksomhed.

Martin Thorborg


Fordelt på landsdele oplevede københavnerne det største antal nystiftede virksomheder – også når man sammenligner med befolkningstallet. Her blev stiftet ni nye virksomheder per 1.000 indbyggere skarpt efterfulgt af Nordsjælland med 7,3 og Østsjælland med 7,2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sikkerhed ved Østerstrand: Forbud mod hovedspring skærpes

Fredericia

Tak for kaffe: Ølbrygger åbner kafferisteri i Fredericia

Annonce