Annonce
Erhverv

Corona satte praktik blandt ledige i stå: - Det er et fantastisk projekt, siger køkkenchef alligevel

Heidi Persson Schmølz (til højre) er køkkenchef i Elbokøkkenet og er med i Code of Cares taskforce. Hun er begejstret for konceptet, som dog ikke er kommet helt så langt ud som håbet på grund af corona. Foto: Søren Gylling
Både MesseC, Elbokøkkenet og Wiggers & Klement har rosende ord om beskæftigelsesprojektet for udsatte ledige Code of Care.

Fredericia: - Det har været et fantastisk projekt, og det har været spændende at være med til. Vi vil gerne være med fremover.

Sådan siger køkkenchef i Elbokøkkenet Heidi Persson Schmølz.

Hun har som arbejdsgiver været med i projektet Code of Care, der skal få udsatte ledige i job og uddannelse. Fredericia Kommune indgik i sommeren 2019 i første omgang en et-årig kontrakt, og det blev skudt i gang med et stormøde 28. november 2019, hvor en række arbejdsgivere meldte sig til at tage ledige under sine vinger.

Annonce

Men få måneder efter ramte pandemien landet, og det vingeskød projektet delvist, da den nedsatte taskforce af ansatte på Fredericia Jobcenter og en række arbejdsgivere kun kunne mødes online og derfor havde svært ved at sætte de projekter i gang som eksempelvis mentorordninger, som de gerne ville.

Fordele for arbejdspladsen

Elbokøkkenet har fået en ny medarbejder gennem Code of Care og vil gerne tage imod flere unge. Men coronasituationen det seneste år har sat arbejdet lidt i stå.

- Jeg mener, vi har en samfundspligt - også i og med vi er ejet af kommunen. Vi må hjælpe der, hvor vi kan. Nogle gange er det også nok, at de unge kommer og snuser til arbejdet og finder ud af, om det er noget, de vil uddanne sig til, fortæller Heidi Persson Schmølz.

Køkkenchef i Elbokøkkenet Heidi Persson Schmølz vil gerne tage imod flere ledige unge og hjælpe dem videre i deres arbejdsliv eller uddannelsesliv. Hun mener, hun som arbejdsgiver har et samfundsansvar.  Foto: Søren Gylling

Ifølge hende er der også fordele for arbejdspladsen ved at tage imod ledige, som har brug for et job nogle timer om ugen eller en afklaring på deres videre færd på arbejdsmarkedet.

- Det er også givtigt for arbejdspladsen. Vi gør ting, som vi i mange år har gjort per automatik, men de ledige stiller spørgsmål til, hvad vi gør og hvorfor, og det tvinger os til at tænke over det - og det udvikler os, forklarer hun.

Annonce

Forventer fuld skrue efter genåbning

Hos smedevirksomheden Wiggers & Klement har de også gode erfaringer med projektet. Her har to ledige deltaget.

- Vi havde en inde, som kom fra ledighed og var på 15 timer hos os. Det var, hvad vi kunne tilbyde. Vedkommende fik mulighed for et fuldtidsjob et andet sted og tog imod det. Vi har også en fleksjobber, som har været hos et år, fortæller en af indehaverne Lennert Klement.


Jeg mener, vi har en samfundspligt - også i og med vi er ejet af kommunen. Vi må hjælpe der, hvor vi kan. Nogle gange er det også nok, at de unge kommer og snuser til arbejdet og finder ud af, om det er noget, de vil uddanne sig til.

Heidi Persson Schmølz, køkkenchef


Ifølge ham har Code of Care skabt mere positivitet og givet arbejdsgiverne mulighed for at udveksle erfaringer med hinanden om, hvordan man hjælper udsatte ledige. Han forventer, der er gode muligheder for få flere ledige videre i job.

- Det er fint at se, folk (arbejdergiverne, red.) vælger at investere lidt tid i det. Når tingene åbner, skal der nok komme fuld skrue på igen, mener han.

Annonce

Vil etablere mentorordning for unge

Administrerende direktør i MesseC Grete Højgaard meldte sig også til Code of Cares taskforce i Fredericia, men pandemien ramte MesseC hårdt, da messecentret har været lukket ned i store dele af 2020 og hele 2021 indtil videre.

Årsagen er forsamlingsforbuddet, som forhindrer virksomheden i at holde messer og events. Hun satser dog på at kunne tilbyde ledige en udstrakt hånd, når restriktionerne forsvinder, og messecentret kan slå dørene op igen.

Hans Peter Olsen har fået fast arbejde i Elbokøkkenet hos Heidi Persson Schmølz gennem Code of Care. Foto: Søren Gylling

- Jeg håber virkelig, vi kan tilbyde nogen noget, når vi åbner igen. Vi har en tradition, som går langt tilbage, om at tage folk ind og prøve kræfter med, hvor deres egne grænser går - om de kan arbejde en time eller mange, fortæller Grete Højgaard.

Hun fortæller, at taskforcegruppen arbejder på at lave en mentorordning for unge, som hun forventer sig meget af.

- Det er vigtigt, man ikke bliver tabt på gulvet, når man er ung. Vi har hørt mange steder fra, at gode mentorforløb er noget af det, der er med til, det lykkes, forklarer hun.

Omkring 40 lokale virksomheder indenfor en række forskellige brancher er med i Code of Care. projektet er blevet forlænget af Fredericia Kommune og løber frem til 15. maj 2021.

Annonce

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Stor passion bliver til virkelighed: Nu åbner brænderi med økologisk brændevin i gammel landevejskro

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce