Annonce
Fredericia

Corona stopper ikke hotelplan: Fransk kæde gør nordisk indtog via Fredericia

Den franske hotelkæde B&B Hotels har 30 års erfaring med hoteldrift i segmentet af budgethoteller. Hotellet i Oldenborggade skal være kædens adgang til det nordiske marked. Tegning: B&B Hotels
Coronakrisen har presset hotelbranchen, men den franske hotelkæde B&B Hotels sætter nu gang i byggeriet af hotel i Oldenborggade. Det bliver kædens første i Skandinavien. Byrådet godkendte mandag endeligt lokalplanen for det fire etagers hotel med 83 værelser.

Fredericia: Mandag aften godkendte byrådet endeligt lokalplanen for et hotelbyggeri i Oldenborggade, og den franske hotelkæde B&B Hotels vil hurtigst muligt sætte spaden i jorden. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Kæden slår fast, at coronakrisen ikke bremser hotelplanerne i Fredericia, heller ikke selv om hotel- og restaurationsbranchen er presset af situationen.

B & B Hotels danske direktør, Frans Barkler, glæder sig over den formelle godkendelse af byggeriet og fortæller, at man hos koncernen har et ønske om at komme i gang hurtigst muligt.

- Vi arbejder på at komme i gang med byggeriet snarest, og vi har fortsat en stærk tro på, at Fredericia med sin centrale placering i landet og franske fortælling, er det rette sted at starte B & B Hotels’ nordiske ekspansion, fastslår Frans Barkler.

Nemme overnatninger i budgetklassen

Hotellet er tegnet af Link Arkitektur i Aarhus og skal efter planen tilbyde 83 værelser.

Hotelæden, der tilbyder billige og bekvemme løsninger til folk, der rejser meget, betjenes via en app.

Ud over overnatning tilbydes morgenmadsbuffet.

Hotellet vil ikke konkurrere med byens restauranter eller cafeer, som gæsterne til gengæld kan benytte.

Hotellet indrettes med hyggelige lounge-områder.

Stolt borgmester

Hotellet vil efter planen rumme 83 værelser fordelt på fire etager i den nyopførte bygning i Oldenborggade 25-31. Kæden er bevidst gået målrettet efter placeringen i Oldenborggade, hvor det er er let at komme til, parkeringsforholdene er fine, og det er tæt på både cafeer og restauranter.

Hotellet placeres på nabogrunden til det tidligere elværk og hovedsæde for Trefor. Selskabet Bureau Veritas har i dag hjemme i det store kompleks.

Byrådet behandlede mandag lokalplanen.

- Sagen har været rundt om byrådet en ekstra gang, men nu ligger lokalplanen klar i sin endelige udformning, sagde borgmester Jacob Bjerregaard ved behandlingen mandag, hvor alle partier bakkede op.

Han byder hotelkæden velkommen.

- Jeg glæder mig over både på Fredericias og B&B Hotels vegne over, at byggeriet kan sættes i gang. Der er stor efterspørgsel på overnatningsmuligheder i byen, så det er godt, at kapaciteten bliver udvidet. Jeg glæder mig også over, at en stor fransk hotelkæde vælger at starte sit nordiske indtog i lige netop Fredericia. Det kan vi godt være stolte over, konstaterer borgmesteren.

Annonce

Det franske spor

B&B Hotels kontaktede tilbage i slutningen af 2018 borgmesteren for at forhøre sig om mulighederne for at finde en placering til hotellet i Fredericia.

I maj 2019 offentliggjorde kæden de konkrete planer for et hotelbyggeri på placeringen i Oldenborggade. Valget af Fredericia var udover den centrale placering hægtet sammen med byens historiske spor til de franske reformerte, som slog sig ned bag fæsningens volde.

Hotelplanerne blev godt modtaget af erhvervsliv, hotelkollegaer og fredericianere. Dog gjorde en nabo indsigelse mod processen, da kommunen udstak byggetilladelse.

Den sag ligger hos Nævnenes Hus, men uden opsættende virkning. Sagen udløste imidlertid, at kommunen valgte at udarbejde en ny lokalplan, som har været i offentlig høring. Den har ikke givet anledning til indsigelser, forud for at byrådet mandag satte punktum og dermed gav grønt lys for det snarlige spadestik til hotellet.

Placeringen på aksen ind til Fredericia var kædens ønske, da de første gang i 2018 henvendte sig til Fredericia Kommune og var i dialog med borgmester Jacob Bjerregaard. Valget faldt på grunden over for Kanalbyen. Arkivfoto: Nana Hanghøj
Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

Fredericia

Reaktioner efter meningsmåling: Træls start for vagthund, borgmester har misundelige kolleger, og K jagter tredobling

FC Fredericia

Træner Michael Hansen savnede mod og beslutsomhed: Det kom, og så tog FC Fredericia tre point med hjem fra Esbjerg

Fredericia For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Fredericia

FC Fredericia For abonnenter

Det var solidt mere end prangende: En enkelt FC Fredericia-spiller stak dog ud

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

FC Fredericia

Se videoanalyse og højdepunkter: FC Fredericia sled sig tilbage og til dramatisk sejr - sejrsmålet scoret næsten fem minutter inde i tillægstiden

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

Fredericia

Jeg tør ikke sige det til de andre i klassen: Karen er teenager og biseksuel

Annonce