Annonce
Fredericia

Corona-testbiler på vej: I weekenden kan borgere blive testet

I sidste weekend gjorde tre testbiler fra Region Syddanmark holdt ved Fredericia Gymnasium. Over 800 elever og lærere skulle testes for corona, og her i weekenden bliver det nu muligt for den almene borgere at blive testet. Fire biler er på vej til MesseC. Arkivfoto: Mette Mørk
Lørdag og søndag bliver det muligt for menige borgere at blive testet for corona. Fire mobile testenheder er på vej til Fredericia. Kommunen opfordrer til, at borgere kommer i god tid og har tålmodighed.
Annonce

Fredericia: Både lørdag og søndag får almindelige borgere - der er raske og symptomfrie for corona - mulighed for at blive testet for corona.

Det oplyser Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Fire testbiler vil ankomme til Fredericia, og den brede befolkning kan blive testet uden tidsbestilling.

- Det har været et stort ønske i lang tid at få testkapacitet til byen, og nu lykkedes det, siger Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør for voksen- og ældreområdet.

Testbilerne kommer til at holde ved hal E ved MesseC, og det personale, som Fredericia Kommune i disse dage er i fuld gang med at uddanne til intern testning af kommunale plejemedarbejdere, kommer til at bistå med testningen fra testbilerne i weekenden.


Det har været et stort ønske i lang tid at få testkapacitet til byen, og nu lykkedes det.

Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør, voksen- og ældreområdet


De seneste dage har der været historier om teststeder, der nærmest er umulige at få bestilt tid til på grund af høj efterspørgsel.

I ugevis har det været et stort ønske fra politisk side, at der kom fast testkapacitet til Fredericia, og selvom testbilerne søndag kører retur fra fæstningsbyen, er der glæde over de mobile testenheders ankomst.

- Der er stor ventetid alle steder, men for hr. og fru Jensen bliver der nu mulighed for at blive testet for corona i weekenden, siger koncerndirektøren.

Region Syddanmark forventer, der kan testes cirka 1000 borgere i løbet af weekenden og opfordrer til, man kommer i god tid og har tålmodighed, da regionen generelt oplever stor interesse for at blive testet.

Borgere med symptomer på corona skal kontakte deres egen læge for at blive henvist til en coronatest. Hvis du har symptomer på covid-19, skal du testes på et af sygehusenes testklinikker.

- Jeg er rigtig glad for, at regionen sender deres testbiler til Fredericia, så vores borgere har mulighed for at blive podet uden at skulle køre til Kolding. Det er langt for mange. Vi øger dermed vores chancer for at inddæmme smitten og gøre noget ved smittetrykket, som heldigvis ser ud til at være faldet i disse dage, siger Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune, i pressemeddelelsen.

Det er muligt at blive testet i tidsrummet kl. 9.00-17.00 i Hal E (port 21) i Messe C, Vestre Ringvej 101, 7000 Fredericia.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce