Annonce
Fredericia

Corona-testcenter venter om hjørnet - men adressen er endnu ikke på plads

Siden slutningen af august har det stået klart, at Fredericia ville blive tilgodeset, når regionen skulle fordele corona-testkapacitet ud. I disse dage kigges der på passende beliggenheder, men intet er endnu besluttet. Tidshorisonten tør borgmesteren dog godt spå om. Arkivfoto: Mette Mørk
Jacob Bjerregaard (S) regner med, at et testcenter bliver en realitet i Fredericia i løbet af de kommende uger. Regionen er i disse dage i fuld sving med at finde den passende lokation.
Annonce

Fredericia: To til fire uger. Så længe forventer borgmester Jacob Bjerregaard (S), at der går, før et testcenter er blevet endeligt etableret i Fredericia. I denne uge kigger regionen på lokationer i byen, hvor borgere i fremtiden kan få en vatpind i svælget og blive testet for covid-19.

Hidtil har borgere, når altså ikke regionens testbiler har været forbi, skullet til enten Odense eller Kolding for at blive testet.

- Vi har sundhedseksperter i Fredericia Kommune, der sammen med regionen kigger på løsninger. Vi skal bare have det testcenter til Fredericia, og så skal de finde et godt sted, der fungerer, lyder det fra borgmesteren.Det er helt afgørende. Vi har nye smittede hele tiden, og det er vigtigt, at vi kan teste lokalt, når vi skal opspore smittekæderne.

Jacob Bjerregaard (S), borgmesterMen hvor borgerne helt præcist skal hen for at blive testet, er på nuværende tidspunkt ukendt. Ifølge Jacob Bjerregaard har der været flere lokationer i spil, og intet er altså afgjort endnu.

- Men det fungerede rigtig godt med MesseC i forrige weekend (da testbiler lagde vejen forbi, red.) - også med infrastrukturen. Så det er også en af de steder, der bliver kigget på, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

- Det er ikke ovre

Til dagligt bliver det medarbejdere fra regionen, der skal bemande testcenteret, og det endelige setup er ikke på plads. Da regionen i slutningen af august meldte ud, at der var testkapacitet på vej til Fredericia, lød meldingen samtidig, at ressourcerne i Fredericia skulle deles med Middelfart. At der i det hele taget kommer testmulighed til Fredericia, begejstrer borgmesteren.

- Det er helt afgørende. Vi har nye smittede hele tiden, og det er vigtigt, at vi kan teste lokalt, når vi skal opspore smittekæderne. Så vi er meget glade for, at vi nu får den kapacitet til kommunen, og jeg har en forventning om, at det er noget, borgerne kommer til at bruge, fortæller Jacob Bjerregaard.

Coronasituationen i Fredericia er i skrivende stund, at antallet af nye smittede de seneste dage er steget med en enkelt per dag. Selvom det ser ud til, at smittekæderne er blevet brudt, og at der er styr på situationen lige nu, forventer borgmesteren, at det vil vende igen.

- Det er ikke slut, og det kommer igen. Derfor skal vi være virkelig opmærksomme. Det har været et sejt træk at få nedbrudt den smittekæde, men vi må ikke tro, at det nu er ovre. Selvfølgelig skal vi glædes over, at vi står et bedre sted, end vi gjorde for få uger siden, siger borgmesteren med henvisning til blandt andet det store coronaudbrud på Fredericia Gymnasium, der sendte flere årgange hjem og for en kort bemærkning lukkede hele gymnasiet ned.

Annonce

Setup fungerer

Andre ungdomsuddannelser i byen blev ligeledes ramt af virusudbruddet. Borgmesteren spår, at den kolde luft og de lave temperaturer, der venter om hjørnet, kommer til at påvirke coronasituationen i Fredericia.

- Covid-19 får bedre vilkår om vinteren, og så er det meget vigtigt, at vi får bedre testvilkår. Samtidig har vi også en aftale om, at testbilerne kan rykke ud med kort varsel, så hvis og når vi bliver ramt igen, så kan vi rykke meget hurtigt ud. Vi fandt ud af, da vi havde udbruddet, at vores setup og organisation fungerer, siger han.

I alt har Fredericia Kommune haft 204 bekræftede tilfælde af corona siden foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Seks nye coronatilfælde

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Fredericia For abonnenter

Virksomheder glade for elitesmileys: - Det, der betyder mest, er, at kunderne ved, at alt er, som det skal være

Annonce