Annonce
Middelfart

Coronakonsekvens: Gymnaster taber 100.000 kroner

Det er overordentlig populært at gå til gymnastik i Fjelsted-Harndrup. Den lokale gymnastikforening har over 1000 medlemmer - og medlemmerne fordeler sig på alle alderstrin. Men siden marts har der ikke været trænet meget gymnastik i Brenderup Aktivitetscenter. Foto: Peter Leth-Larsen
Aflysningen af sæsonens tre helt store opvisninger har kostet Fjelsted/Harndrup Gymnastikforening 100.000 kroner i indtægter og et par ventende rejser bliver formentlig ikke til noget. Men først og fremmest koster krisen samværet mellem de mere end 1000 gymnaster, der er medlemmer af foreningen, og formand Charlotte Tubæk har et bekymret blik rettet mod den kommende sæson. For må man aldrig mere kramme sine holdkammerater?
Annonce

Fjelsted/Harndrup: Det er fristende at indlede en statusberetning fra Middelfart Kommunes største forening med at skrive, at medlemmerne i Fjelsted/Harndrup Gymnastikforening klarer coronakrisen i strakt arm. Så det gør vi.

Flere end 1000 medlemmer har indtil videre mistet træningen, samværet og opvisningerne, der er indbegrebet af sporten gymnastik. Forårets flagalléer, opvisningsdragter og saltomortaler er afløst af trampolinkolbøtter i haven og en manko på indtægtssiden på 100.000 kroner alene på foreningens tre store forårsopvisninger.

- Men vi er heldigvis en forening med en god økonomi. På den måde skal vi nok klare os, siger Charlotte Tubæk, der er formand for Fjelsted/Harndrup Gymnastikforening.

Formand Charlotte Tubæk tog imod, at Gymnastikforeningen Fjelsted Harndrup vandt kategorien "Motion, fitness og velvære" ved Byens Bedste Middelfart 2019. Bag hende ses Henrik Rydeberg, mens det er Fyens Stiftstidendes chefredaktør Poul Kjærgaard, der overrækker prisen. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard.
Annonce

En usikker fremtid

Foreningen lukkede ned for al træning allerede 9. marts - to dage før Statminister Mette Frederiksen trak stikket for det Danmark, der var før coronakrisen.

- Vi kunne godt se, hvor det bar hen, og sagen er, at man ikke kan lave gymnastik med to meters afstand. Vi har en masse spring, og rent sikkerhedsmæssigt er vi nødt til at kunne modtage hinanden i de øvelser, siger Charlotte Tubæk.

To hold har planlagt rejser hen over sommeren - til Italien og Thailand. Italiensturen er aflyst, mens Thailandturen hænger i en silketynd tråd.

Og Charlotte Tubæk har desuden et bekymret blik rettet mod det, der forhåbentlig skal blive en helt frisk og ny sæson, når kalenderen siger september.

- Vi venter som alle andre på at høre planerne for, hvor mange der må være samlet på ét sted. Vi er en stor forening, der har enkelte hold med op til 100 deltagere på. Og vi vil ikke have plads til at kunne afvikle vores træning, hvis vi kun må være eksempelvis 50 i hallen samtidig, siger formanden.

Annonce

En ny virkelighed

Sammen med ledelsen i Brenderup Aktivitetscenter har gymnastikforeningen sørget for, at der er blevet sat sprit-dispensere op i hallen. Og de bliver også hængende, når coronasmitten engang er væk.

- Det er da noget, vi har lært af hele denne situation. Man skal spritte sine hænder før og efter træning. Det vil vi fortsætte med. Og så er vi gymaster bare nogle værre krammedyr. Det er vi jo nødt til at kigge på, om vi kan fortsætte med at være, siger Charlotte Tubæk.

Annonce

Nye folk i bestyrelsen

Årets generalforsamling i foreningen nåede akkurat at blive gennemført, inden foreningslivet lukkede ned som en del af indsatsen mod corona.

Her forlod Vibeke Nørby og Lars Andersen bestyrelsen og blev erstattet af Jeanett Jørgensen og Andreas Malling. Jeanett Jørgensen bliver ny næstformand, og så fortsætter Kim Krogh som kasserer, mens Charlotte Tubæk tager sig af formandsposten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce