Annonce
Kolding

Coronakrisen fremrykker renoveringer: Over 100 boliger får en ordentlig tur for millioner af kroner

Beboerne her på Tvedvej får boliger af en helt anden standard, når håndværkerne er færdige. Til gengæld stiger deres huslejer også lidt med cirka 350 kroner om måneden. Foto: Søren Gylling
Coronakrisen fremrykker omfattende renoveringer for millioner af kroner af almene boliger. Nu er AAB/Bovia klar til at tage fat på yderligere tre store projekter før planlagt.
Annonce

Kolding: Der bliver nok at bestille for lokale håndværkere, som beskæftiger sig med boligrenoveringer i Kolding i den kommende tid.

Nu skyder AAB/Bovia og Kolding Byråd nemlig gang i yderligere tre store renoveringsprojekter med tilsammen over 100 boliger og for en samlet pris på cirka 115 millioner kroner. Arbejderne bliver rykket frem for at holde beskæftigelsen i gang under coronakrisen.

Så sent som på byrådets sidste møde blev to andre store projekter fra AAB/Bovia og Varde Bolig Administration sendt ud over rampen, så selskaberne nu er i fuld gang med at lave udbudsmaterialet for de håndværker-entrepriser, der skal hentes tilbud hjem på. Disse to projekter vedrører boliger på Junghansvej og Knud Hansens Vej og på Buen i Vamdrup, hvor i alt 114 boliger bliver bragt up to date for 126 millioner kroner, før end det var planlagt.

Også her på Snerlevej skal der gennemrenoveres. Beboerne skal genhuses, mens håndværkerne arbejder. Foto: Søren Gylling
Annonce

Tidssvarende

Kolding Byråd godkender de tre nye renoveringsprojekter på sit næste møde, hvor politikerne nikker ja til de budgetter, som danner grundlag for de kommende udbud.

I afdeling 23 på Snerlevej 2-18 og Tvedvej 22-30 skal de 59 boliger renoveres og bygges om til 54. Her kan beboerne se frem til at få nye vinduer, nye døre, nyt tag, nye badeværelser med gulvvarme, bedre indeklima med ventilation i boligerne, forskønnelse af udearealer og gårdmiljøer og nye el- og VVS-installationer. Anslået pris: 63,9 millioner kroner.

På Ryttermarksvej 2-4 skal de 12 boliger totalombygges med nye planløsninger, der kommer elevatorer op, udearealer og gårdmiljøer forskønnes, og som et forsøg skal der anvendes et nyt pladeprodukt med solceller både på facader og tage. Afdelingens boliger på Gøhlmannsvej 11-17 får nye badeværelser. Her er prisen anslået til 31,9 millioner kroner.

Endelig skal de 27 lejligheder på Gramrolighed 2-12 have en omgang med nye døre, nye vinduer, elevatorer, nye badeværelser, nye køkkener og udearealer, og her bliver 12 af lejlighederne bygget om til seks. Det ventes at løbe op i 17,6 millioner kroner.

Langt de fleste af beboerne skal genhuses, mens håndværkerne arbejder, og beboerne skal også godkende projekterne, før de endelige startskud kan lyde. Beboermøderne bliver afviklet så snart, coronaforholdsreglerne gør det muligt.

Borgmester Jørn Pedersen (V) glæder sig over, at så mange af Koldings almene boliger bliver løftet op i en tidssvarende standard.

- Vi har behov for gode boliger i mellempris-lejet for fortsat at kunne tiltrække nye borgere, og så glæder jeg mig over, at det er lokale håndværkere, som får opgaverne, siger han.

Når alle tilbud er afgivet efter udbudsrunderne, og budgetterne for renoveringsarbejderne kan låses fast, skal Landsbyggefonden og Kolding Byråd godkende dem endeligt - og så kan håndværkerne komme i sving.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce