Annonce
Kolding

Coronakrisen sætter sit præg på Unesco-by: Der er blevet meget stille i Christiansfeld

Coronakrisen har sat sit præg på gaderne i Christiansfeld, hvor der i disse dage er meget tomt. Arkivfoto: Søren Gylling
Christiansfeld Centret kan mærke det. Butikkerne og restauranterne mærker det også. Coronakrisen har sat sit præg på Christiansfeld, hvor både det kan mærkes, at der ikke er lige så meget gang i gaderne som normalt.

Christiansfeld: Forårs- og sommermånederne er som regel de travleste måneder for Christiansfeld Centret og forretningerne i Unesco-byen. Men selvom solskin og varme temperaturer endelig har ramt Danmark, er gæster og turister et sjældent syn i Christiansfeld i øjeblikket.

Coronakrisen betyder nemlig, at det liv, der normalt ville være i Christiansfeld på denne tid af året, ikke er der.

- Det er blevet meget, meget stille i Christiansfeld. Det er der godt nok, siger Lise Thomsen, der er leder af Christiansfeld Centret.

Centret lukkede lige som resten af Danmark ned, da statsminister Mette Frederiksen for snart en måned siden meldte ud, at Danmark ville lukke som et led i kampen mod coronavirussen. Butikken er lukket, og de ansatte arbejder hjemmefra.

- Vi har også lukket ned for vores byrundvisninger. Vi må jo ikke lave guidede ture, og selvom vi har forskellige digitale tilbud, så er der virkelig blevet sat nogle begrænsninger. Byen er jo en udendørs attraktion, men vi kan ikke samles 20 mand i grupper til rundvisning, siger Lise Thomsen.

Centerlederen forklarer, at det ikke kun er Christiansfeld Centret, der mærker, at der er blevet stille i Christiansfeld.

- Butikkerne mærker det, og det samme gør Brødremenighedens Hotel og byens restauranter. Det er virkelig et hårdt slag, siger hun.

Annonce

Omsætningen gået ned

Gitte Byg, der ejer tøjforretningen Gitte's Mode, fortæller, at der kommer kunder, men det er langt fra lige så mange, som det plejer at være.

- Vores lokale er rigtig søde til at støtte os, men omsætningen er gået ned, og det er jo klart, når der ikke er den samme forårshandel, som der burde have været. Det er ikke så godt. Det er jo nu, vi skulle have haft gang i salget, fortæller hun.

Det er særligt salget af festtøj, der er gået helt i stå, fortæller Gitte Byg.

- Der er ingen konfirmationer og andre festlige ting, som folk plejer at skulle til, så vi sælger ikke gå i byen-tøj. Det er mere hverdagstøj, vi sælger lige nu, siger Gitte Byg.

Lotte Præst, der er formand for handelsstandsforeningen og driver Martensens Boghandel, fortæller også, at der kommer færre kunder i byen end normalt. Boghandlen er dog ikke helt så ramt som de andre butikker. Alligevel er personalet blevet sendt hjem.

- Vi er kun to ansatte tilbage, så det giver lidt mere at lave for os. Folk kommer her, fordi de for eksempel printer en masse og gerne vil lægge puslespil, siger Lotte Præst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Mystik om søndagens brand i båd - område er lukket af

Annonce