Annonce
Fredericia

Coronasituationen på Rosenlunden er status quo: - Vi holder vejret

Inden længe skal alle de på Rosenlunden, der i sidste uge blev testet negative for coronavirus, testes igen. Svarene på de prøver vil danne grundlag for, om de nuværende besøgsrestriktioner skal forlænges, om der skal indføres yderligere restriktioner eller om lempelser er på tale. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Tre medarbejdere og tre beboere fra Rosenlunden blev i sidste uge konstateret smittet med covid-19. Den status er uændret, og fra kommunens side holder man vejret. Nye tests vil danne grundlag for fremtidige restriktioner eller lempelser.
Annonce

Fredericia: I sidste uge blev det første plejehjem i Fredericia Kommune ramt og påvirket af coronavirus.

Tre medarbejdere på Rosenlunden på Nørrebrogade samt tre borgere blev konstateret smittet med covid-19. Det til trods for, at Fredericia Kommune målrettet har arbejdet på at holde smitten ude fra plejecentrene, da det blandt andet er her, en del af de ekstra sårbare borgere bor. Ingen af de smittede havde haft symptomer på coronavirus.


Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der træffer beslutning om eventuelle restriktioner.

Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør, voksen- og ældreområdet


Mandag er situationen på Rosenlunden status quo. Der er mandag ikke kendskab til, at andre borgere eller medarbejdere har symptomer på covid-19

Det oplyser Yelva Bjørnholdt Jensen, koncerndirektør for voksen- og ældreområdet i Fredericia Kommune.

- Der er ikke noget nyt, og det er rigtig positivt. Vi holder vejret, lyder det.

Annonce

En isoleret smitte

Inden længe venter anden testrunde for de borgere og medarbejdere, hvor der i første omgang ikke blevet fundet coronavirus i kroppen. Efter syv dage skal de testes på ny, og det er svaret på de tests, der har betydning for blandt andet besøgsrestriktioner, yderligere restriktioner eller lempelser.

- Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der træffer beslutning om eventuelle restriktioner, siger Yelva Bjørnholdt Jensen.

De nuværende restriktioner i forhold til besøg på Rosenlunden gælder frem til 7. oktober og indebærer, at der kun i et meget begrænset omfang må ske besøg på hele Rosenlunden.

Ifølge koncerndirektøren har kommunens øvrige plejehjem ikke været ramt af corona. Der er ligeledes ikke meldinger om, at medarbejdere på de øvrige plejehjem i kommunen er konstateret smittet med virusset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce