Annonce
Fredericia

Coronasmitten i Fredericia tager endnu et alvorligt ryk opad: - Det er ikke et afgrænset udbrud. Det er over det hele

Der skal strammes op for at stoppe stigningen af coronasmitte i Fredericia Kommune, hvor smitten lige nu er alarmerende høj. Arkivfoto: André Thorup
Der er udbredt samfundssmitte i Fredericia Kommune, hvor antallet af smittede igen tager et ryk opad. Borgerne opfordres til at stramme op og passe på.

Fredericia: Coronasmitten tager igen et ryk i den forkerte retning i Fredericia Kommune. Fra et incidenstal på 517 onsdag ligger tallet torsdag på 559,9. Det tal dækker over i alt 288 nye smittetilfælde de seneste syv dage.

Hos kommunen ser man med stor alvor på den stigende smitte, som i følge koncerndirektør for beskæftigelse og velfærd, Yelva Jensen, ses bredt i kommunen:

- Der er udbredt samfundssmitte. Det her er ikke et afgrænset udbrud. Det er over det hele. Og det gør det ekstra svært. Det går jo stærkt lige nu. Det betyder, at alle skal stramme op.

Annonce

Et sted man dog alligevel særligt ser udbrud i disse dage er på kommunens skoler, hvor smitten går mellem eleverne.

- Vi ser især en smitte på skolerne hos børn under 12 år. Altså dem, der endnu ikke er vaccinerede. Og det gælder på stort set alle skoler, fortæller Yelva Jensen.

Koncerndirektøren opfordrer til, at de, der endnu ikke er vaccinerede, får bestilt tid til vaccination. Og at alle i øvrigt husker på de gode råd, der kan medvirke til at stoppe smittespredningen: Hold afstand, vask eller sprit hænder, host og nys i ærmet og bliv hjemme, hvis man har symptomer.

Onsdag iværksatte Fredericia Kommune tiltag i alle skoler i et forsøg på at stoppe smittespredningen.

Langt over grænseværdi

I den seneste tid har antallet af smittede i Fredericia Kommune kun gået en vej, og det er op. Men de nye tal er dog alligevel ekstra grelle, da man nu begynder at bevæge over grænseværdierne.

- Fredericia ligger højt i forhold til nabokommunerne. Og vi ligger langt over grænseværdien, lyder det fra koncerndirektøren, som også begynder at skue fremad mod julen.

Med decembers kommen nærmer sig nemlig også en dag, hvor mange gerne vil mødes med familien - juleaften. Men Yelva Jensen understreger, at vil man sikre sig en god jul uden den ubudne gæst corona, så skal man tænke sig om og passe på:

- Hvis vi skal hjem til jul, så er det nu, vi skal passe på. Hvis du bliver smittet i dag, så opdager du symptomerne om tre-fire dage. Derefter bliver du testet positiv, hvorefter du skal være hjemme mindst en uge. I mellemtiden har du så fået smittet andre i din husstand. Så begynder vi altså at være fremme ved jul. Og så bliver det en rigtig træls jul.

I følge den bekymrede koncerndirektør er der pt ikke yderligere tiltag på vej udover de restriktioner, der er indført i skoler og daginstitutioner og tilbud om testning på skolen af elever fra 1. klasse og op.

- Sundhedsstyrelsen synes, vi har fint fat om det. Vi har heller ikke smitte på vores plejehjem, så i den ene ende har vi fint fat i det. Men smitten er udbredt i hele kommunen og i alle aldersgrupper. Og især blandt børn under 12 år, siger en bekymret Yelva Jensen.

Hvad er incidens?

Incidens er et begreb, epidemiologer bruger til at beskrive antallet af personer, der smittes med en sygdom opgjort per indbyggere og inden for en bestemt tidsperiode.

Incidenstallet er et af covid-19 nøgletallene. Det viser antallet af nye sygdomstilfælde per 100.000 indbyggere i kommunen de seneste syv dage.

288 nye smittetilfælde i løbet af syv dage i Fredericia Kommune med 51.439 indbyggere giver et incidenstal på 559, 9, når man omregner, hvor mange smittetilfælde det svarer til per 100.000 indbyggere.

Når smitteudviklingen skal sammenlignes i kommuner med forskellige befolkningsgrundlag, er incidens et nyttigt værktøj.


Annonce
Navne For abonnenter

Kim var lykkelig til sit sidste hjerteslag: Et farvel til den stærke tillidsmand med de mange facetter

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Søren og Mette har corona: Smitten stiger desværre i de yngste klasser i Fredericia lige nu

Navne For abonnenter

60-års fødselar nyder sine møbelklassikere: Den spanske stol er hans yndling

Fredericia

Glade smil: Klinik i Fredericia kåret som allerbedst til at have elever

Fredericia HK

Se den kommende træner i modgang: Derfor SKAL du som FHK-fan se Danmark spille i aften

Sygehuse indhenter tidligst pukkel om et år: - Vi står i en meget alvorlig situation

Fredericia For abonnenter

Tanya og Ricko håber på løsning tæt på Frederiksodde Skole: - Hvorfor skal de børn med mest brug for ro flyttes rundt?

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericias første testkamp endte med pil op, men træneren frygter, der kommer en regning

Fredericia

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Ordning med lønkompensation bliver forlænget i to uger

Fredericia

Cykel Kai bliver opkøbt af ny cykelbutik, hvor han bliver ansat: - Nu har jeg arbejdet 80 timer om ugen i 41 år, så det er vist på tide, at jeg trapper lidt ned

Alarm 112 For abonnenter

Brrrrr på stort hotel i Snoghøj: En morgen med kolde bade og ingen varme

Fredericia HK

FHK forstærker sig på vital post: Henter Champions League-målmand hos de norske mestre

Annonce