Annonce
Fredericia

Coronavirus har sat genbrugsbutik under pres: Syv af 18 var syge i første omgang - nu er yderligere sendt hjem

De ansatte, der skal håndtere genbrugsting i Fredericia Kommune, har været presset i årets første uger. Coronasmitten har i flere omgange sneget sig ind og ramt de ansatte, som samtidig har ekstra travlt, fordi mange benytter coronatiden til at få ryddet ud. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
En ansat var uden at vide det smittet med covid-19, da hun mødte ind i genbrugsbutikken for at passe sit job efter nytår. Smitten spredte sig, og seks andre har været syge. Nu er yderligere en ansat ramt, og de øvrige sendt hjem til test. Tre er vendt retur efter sygdomsforløb.
Annonce

Fredericia: Det har været en hård januar for de ansatte i Fredericia Kommunes genbrugsbutik. Selv om butikken har været lukket for kunder, har personalet været under pres på grund af coronavirus.

- Lige efter nytår mødte de ansatte ind, og desværre viste det sig, at en var smittet. Der var ingen symptomer overhovedet, så hun havde ikke mistanke til noget. Men hun blev dagen efter dårlig og fik foretaget en test, der desværre viste, at hun var positiv og dermed smittebærer, forklarer driftschef i Fredericia Kommune Bo Christiansen.


Lige efter nytår mødte de ansatte ind og desværre viste det sig, at en var smittet. Der var ingen symptomer overhovedet, så hun havde ikke mistanke til noget

Driftschef i Fredericia Kommune Bo Christiansen


Selv om der i genbrugsbutikken tages alle forholdsregler for at sikre mod smitte, så nåede fire ansatte og to praktikanter at blive smittet, viste deres testsvar de efterfølgende dage.

- De har været hjemme og er så småt ved at vende tilbage igen. Men desværre så mødte yderligere en medarbejder op i sidste uge, som uden at vide det var smittet. Det har betydet, at vi har måttet sende folk hjem for at blive testet, siger Bo Christiansen.

Testforløbet strækker sig over minimum seks dage. Der skal gå fire dage fra, man muligvis er blevet smittet, til der kan testes første gang, og dernæst to dage frem til næste test. Derfor ved Bo Christiansen heller ikke endnu, om yderligere er blevet syge.

Annonce

Tre tilbage

Men det betyder, at tre i dag er tilbage for at passe genbrugsbutikken. Alle tre har været gennem et coronaforløb.

- Vi har haft kommunens hygiejnesygeplejerske tæt ind over, vi har værnemidler på plads, og vi har indrettet arbejdspladsen, så der har været afstand og sprittet af. Der bliver gjort ekstra rent, og folk er virkelig gode til at passe på hinanden, men alligevel har vi været ramt i den grad, siger Bo Christiansen.

Samtidigt med, at coronaen har hærget, er det væltet ind med genbrugsvarer, som personalet har skullet håndtere.

- Der har været virkelig travlt, fordi folk i denne periode rydder op og afleverer meget på genbrugspladserne, siger Bo Christiansen.

- Kunne I ikke lade være med at modtage genbrugsting i en periode?

- Det er svært, når det er besluttet, at pladserne skal være åbne. Men vi er udfordret af, at vi ikke kan komme af med varerne, fordi vores butikker er lukket. Så det hober sig op, siger Bo Christiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce