Annonce
Fredericia

Cozy flytter for en stund: Hannerup Skov byder til jul på slottet

Restaurantchef hos Cozy, Jeanette Christensen, er så småt begyndt at gøre klar til jul på slottet. 27. november åbnes der op for Restaurant Hannerup Skov, hvor Cozy flytter ind henover julen. I samme periode holder restauranten ved lystbådehavnen derfor lukket. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Corona-restriktionerne har umuliggjort større selskaber ved Hannerup Skov. I stedet rykker ejerne af Cozy nu restauranten til de større selskabslokaler og inviterer til jul på slottet.

Fredericia: Man behøver dårligt nok spørge ægteparret Søren og Tina Møller om, hvordan året set ud fra et forretningsmæssigt perspektiv har været.

Parret, der driver restauranten Cozy ved lystbådehavnen, har som mange andre haft problemer med at fylde spisestedet. Dertil kommer, at selskabslokalerne i Restaurant Hannerup Skov, som de lejer sig ind, har stået tomme det meste af året.

Det skal der imidlertid laves om på, mener de to restaurantejere.

Derfor løfter de ankeret og flytter Cozy til Hannerup Skov i en periode. "Jul på slottet" hedder initiativet, der løber fra 27. november til 22. december.

- I stedet for at fyre ansatte og skære ned prøver vi i stedet at justere op. Det er ikke, fordi stedet her skal være en "a la carte"-restaurant på sigt, men nu har vi muligheden for det, fordi vi ikke har et eneste selskab, siger Søren Møller.

Annonce

Aktivitet samlede sig

Efter coronanedlukningen i foråret var der for en stund travlt i selskabslokalerne på Hannerup Skov henover dele af sommeren og begyndelsen af efteråret. Problemet var imidlertid, at efterspørgslen klumpede sig sammen.

- Det har betydet, at vi har måttet sige nej til to konfirmationer, når der har været afholdt bryllup, hvor huset typisk er helt optaget, forklarer Tina Møller.

Tina og Søren Møller har overtog forpagtningen af Restaurant Hannerup Skov 1. april 2019. Arkivfoto: Søren Gylling

26. september foregik den sidste konfirmation. Sidenhen har stedet ikke haft spisende gæster. Julefrokoster og andre festlige selskaber er blevet aflyst, og kigger parret i ordrebogen for næste år, er den langtfra fyldt ud.

- Vi har nogle konfirmationer, men ellers er der ingen, som planlægger en rund fødselsdag – de gør det i hvert fald ikke hos os, siger Tina Møller.

Annonce

Frem med julepyntet

Det kan nemt lyde som en klagesang. Men det er på ingen måde den, restaurantejerne ønsker at fortælle. Nej, tværtimod. For hvis ikke man prøver at skabe noget nyt for tiden, sker der intet, konstaterer Søren Møller.

- Nu satser vi hele butikken og pynter op med julegaver, nisser, lys, gran, og hvad der ellers hører til julen. Så må vi se, hvad folk siger til det, men jeg husker ikke, at der i min tid i Fredericia har været et sted, hvor man "tager til jul". Det skal der være i år, siger han.

Søren og Tina Møller overtog 1. april 2019 forpagtningen af Hannerup Skov, som har været forbeholdt større selskaber. Med det nuværende forsamlingsforbud på mere end 10 personer bliver det for en stund for små selskaber, når der inviteres til jul på slottet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Æbleskiver, gløgg og kakao bliver føjet til menukortet, men ellers følger udvalget af retter  Cozys sædvanlige valgmuligheder.

Og stemningen er da også ved at lyde som bjældeklang, her en lille måned inden december. Foruden det indendørs besøg håber parret nemlig på, at der skabes julestemning udenfor.

- Vi vil gerne tilbyde folk eller foreninger, der har for vane at sælge juletræer, at de kan lave en lille juleskov på vores terrasse. Jeg synes i hvert fald, det kunne være rigtig hyggeligt, hvis folk kan købe deres juletræ her. Lige midt i skoven, siger Søren Møller, der ikke tør spå om, hvorvidt satsningen bliver en succes eller ej.


Jeg hører tit folk sige, at de godt kunne tænke sig at se Hannerup Skov, så jeg håber, at mange af dem også holder deres ord. Det har vi i hvert fald brug for.

Tina Møller, indehaver af Cozy sammen med Søren Møller


Til gengæld glæder både han og Tina Møller sig til, at folk henover julen kan gå på opdagelse i ejendommen, der plejer at være lukket for mindre selskaber.

- Jeg hører tit folk sige, at de godt kunne tænke sig at se Hannerup Skov, så jeg håber, at mange af dem også holder deres ord. Det har vi i hvert fald brug for, siger Tina Møller.

Hannerup Skov får plads til 68 spisende gæster i stueetagen. Skulle interessen overstige dette antal, er der mulighed for at bruge førstesalen, som ellers står åben for besøgende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce