Annonce
Erhverv

Cozy har fået en forrygende start i lystbådehavnen

Især de lokale har været gode til at bakke Cozy café & restaurant op i det første år, fortæller Tina Møller (tv.), som også har datteren Jeanette Christensen ansat. Foto: Nikolaj Primdahl

I påsken kan Cozy café & restaurant holde et års fødselsdag, og gæsterne kan se frem til nye ting på både menukortet og terrassen.

Erritsø: Skærtorsdag kan ægteparret Tina og Søren Møller se tilbage på et forrygende første år, når deres café og restaurant Cozy har et års fødselsdag.

Til at begynde med undrede de sig over, at der ikke var noget sted i Fredericia Lystbådehavn, og da snakken udviklede sig, tog de springet.

- Det er gået super godt, og vi er rigtig glade for opbakningen og måden, som vi er blevet taget imod på af alle vores gæster. Men vi står ikke stille, understreger Tina Møller, som også har datteren Jeanette Christensen som ansat.

Annonce
For nylig er der kommet nye markiser og glas på terrassen, og derfor kan der nu lukkes af på terrassen i de kolde måneder, så man stadig kan få udsigten til lystbådehavnen. Foto: Nikolaj Primdahl

Investeret i terrassen

De har forsøgt at være forsigtige fra start, men efter at have haft gæster til både middag og aften hver dag, har de nu investeret i blandt andet nye glas og markiser, så de nu kan lukke og åbne terrassen afhængigt af vejret.

Det betyder, at terrassen med udsigt til lystbådehavnen og vandet kan bruges året rundt.

- Folk har bevist overfor os, at det var rigtigt at holde åbent om vinteren, selvom mange sagde, at vi burde holde lukket. Men det har været meget overvældende, og det har været med til, at vi har investeret i at kunne varme hele vores terrasse op, så man nærmest kan sidde ude i vandet under kolde og blæsende dage og have det godt, siger Søren Møller.

Et sted for alle

De gør meget ud af, at Cozy skal være et sted for alle, og i de varme sommermåneder serverer de også gammeldags is eller softice gennem deres lille isvindue.

Når kvaliteten findes i nærområdet, forsøger de at handle lokalt, og fremadrettet vil de fokusere mere på dyrevelfærd. Det betyder, at kyllingerne fremover kommer fra Hopballe Mølle, kødet kommer fra Himmerlandskød, mens fiskene fås fra Strib Fisk.

- Det kommer af, at vi har fået mere luft og overskud til at sætte ting i søen. Vi er jo startet op som håndværker og bogholder, så vi har ikke været lige gode til alt lige fra starten af. Men nu kan vi sætte sådan noget i søen i samarbejde med køkkenet, og der er ingen tvivl om, at man kan smage forskel, siger Søren Møller.

Stor lokal opbakning

Efterhånden kommer der flere besøg fra Kolding, Vejle og det meste af Fyn. Men det især den lokale opbakning, som har overrasket dem positivt.

- Vi har lært, at det ikke passer, at man ikke kan drive en restauration i Fredericia. Vi har en helt anden oplevelse. Folk er søde til at komme ofte. At det var svært at starte op i Fredericia var ellers noget af det første, som vi hørte, siger Søren Møller.

- Det er de lokale, der gør, at vi kan holde åbent året rundt, for der er ikke mange både i havnen om vinteren. Byen støtter op om os, og det er vi utrolig glade for, siger Tina Møller.

Fødselsdagen bliver fejret hos Cozy fra Skærtorsdag til 2. påskedag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia HK

Live: Får FHK point

Annonce