Annonce
Middelfart

Crossfit-rum skal sikre antallet af efterskoledrenge: Udvidelse for millioner snart klar

Lige ved og næsten. Den nye dansesal støder op til den allerede eksisterende gymnastiksal, og så bliver der god plads til nye udfoldelser og plads til arrangementer med mange gæster. Foto: Mia Harm Madsen
Et millionstort byggeri står snart klar på Nørre Aaby Efterskole. Torsdag bliver der bedre plads til dans, teater og træning.
Annonce

Nørre Aaby: Et stort byggeprojekt er ved at være ved vejs ende. Nørre Åby Efterskole har udvidet med 800 kvadratmeter for et endnu ukendt slutbeløb, men i nærheden af 15 millioner kroner.

Projektet omfatter en dansedal, tre musikrum, udvidelse af fløjene til elevernes værelser samt et crossfitcenter.

Det er ikke fordi, der skal være plads til flere elever, men der skal være bedre faciliteter for de 126 elever, som går der nu og til dem, der kommer i fremtiden.

- Crossfit har virkelig bidt de unge. Det træner de meget. Vi har altid 30 elever på træningsholdet, som vi så skifter fire gange om året. Men det er også bevidst, for vi vil gerne have flere drenge, fortæller Kåre Bauer, der er forstander på skolen.

Der har før været udfordringer med at lokke drenge nok til, så crossfit-rummet er lavet med henblik på at sikre antallet af drenge i fremtiden.

Fordelingen af eleverne ligger på 72 piger og 54 drenge.

- Det er helt bevidst, at vi har flere piger. De er mere modne, så sådan er det hvert år, fortæller forstanderen, der har en venteliste, der rækker tre år ind i fremtiden.

I forlængelse af gymnastiksalen er nu blevet tilbygget en dansesal, som kan åbnes op efter behov, når der er arrangementer med mange mennesker.

De nye omgivelser overdrages torsdag, og først i det nye år skal lokalerne møbleres.

- Jeg kan ikke vente til torsdag. Jeg er nede og kigge i de nye bygninger flere gange om dagen, fortæller Kåre Bauer.

Skolen har selv sparet omkring fem millioner op, men har lånt resten i banken.

Kåre Bauer er forstander på Nørre Aaby Efterskole og glæder sig til at tage de nye bygninger i brug. Det er et projekt, der har været sparet op til igennem lang tid. Foto: Mia Harm Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce