Annonce
Fredericia

Cykel Kai vil geare ned: Sætter butikken til salg

Kai Juul Jensen kaldes altid bare Cykel Kai. Det samme gør hans butik og værksted, som ellers formelt hedder Cykelservice.dk. Nu sætter han og fru Winnie butikken til salg. Foto: Peter Friis Autzen
Manden bag Cykelservice har besluttet sig for at trappe ned. Så han har sat butikken på Venusvej til salg.
Annonce

Fredericia: Inden året er gået, er butikken enten tømt eller solgt til en anden.

Det er planen for Cykel Kai, Kai Juul Jensen, der sammen med sin hustru, Winnie Mørk Jensen, står bag Cykelservice på Venusvej i Fredericia. De har sat butikken til salg.

- Det er på tide at geare ned, siger cykelmanden, som har tænkt sig at fortsætte med værksted på stedet - eller på en anden adresse, hvis en køber vil overtage både butik og værksted.

- Så jeg stopper ikke helt. Men det vil være rart at trappe ned til omkring 40 timer om ugen. Jeg bliver jo snart 67, siger Kai.

Jeg føler mig ved godt helbred, men min læge siger noget andet.

Kai "Cykel Kai" Juul Jensen

Annonce

Cykelmand siden 1966

Kai Juul Jensen trådte ind i cykelverdenen i 1966, hvor han blev ansat hos cykelsmed Frede Kristoffersen på Vesterbrogade.

I 1981 blev han selvstændig. I 2007 solgte han Cykelservice og arbejdede derefter nogen tid hos T. Hansen, hvor han var med til at skubbe gang i kædens cykel-salg. Men i 2009 vendte han tilbage til sin gamle butik.

- Sidste år fik jeg to nye knæ og en stent (operation for forsnævret pulsåre, red.). Det satte tankerne i gang, siger Kai, som også har rådført sig med Winnie.

- Jeg føler mig jo ved godt helbred, men min læge siger, at nu må jeg sateme holde op. Og familien kan jo også godt mærke, at jeg er træt. Så nu er det tid. Ikke til at stoppe, men til at trappe ned, siger Kai, der tvivler på, om folk kender hans fulde navn.

- Alle kalder mig bare Cykel Kai.

Annonce

Ud at cykle med de små

Kai har ikke kun været cykelmand i arbejdstiden.

- Jeg elsker at cykle. Både en tur om aftenen eller på cykelferie med familien rundt om i Europa. Det vil jeg gerne gøre mere. Også med børnebørnene. Det er min ønskedrøm, siger han.

Han er groet sammen med sin cykelbutik og værkstedet.

- Jeg har aldrig haft et arbejde. Jeg har haft en hobby. Og hvis ikke jeg havde familie, kunne jeg have været her 24 timer i døgnet.

Hvor mange cykler har du solgt gennem årene?

- Ååårgh, det er svært at sige. Men lad mig se, siger Kai og jonglerer med tallene i sit hoved.

- Uden at tælle de brugte cykler og scooterne med, er det nok omkring 50.000.

Det svarer rundt regnet til en for hver indbygger i Fredericia Kommune.

Det er ikke første gang, Cykel Kai forsøger at trappe ned, men denne gang har han to nye knæ og en pulsåre-operation til at holde ham fast på beslutningen. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Smittetallet steget med fem

Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce