Annonce
Fredericia

Cykeldrenge fra Fredericia hygger sig med danske retter: Men de strøg også ind på McDonald's

De fredericianske barndomsvenner, Nicklas Flenø Mikaelsen, 23 (tv), og Emil Fammé Hansen, 22, er netop kommet tilbage til Danmark efter nogle dramatiske døgn med mistanke om corona og en hektisk flugt ud af Sydamerika. I halvandet år havde de cyklet jorden rundt, men nu skulle de bare hjem. De næste 14 dage står den på karantæne på en gård på Fyn. Foto: Peter Leth-Larsen
Emil Fammé Hansen og Nicklas Flenø Mikaelsen er i karantæne efter halvandet år jorden. Corona satte en stopper for eventyret. Til gengæld står den nu på dansk mad og forår.
Annonce

Fredericia: Under dramatiske omstændigheder kom de to fredericianere, Emil Fammé Hansen og Nicklas Flenø Mikaelsen, hjem til Danmark for få dage siden. Deres halvandet år lange togt jorden rundt på cykel måtte afbrydes på grund af den globale coronafrygt.

Nu er de 14 dage i frivillig karantæne hos Nicklas' far på en gård ved Ejby.

- Det går fint, men vi skal lige finde os selv og finde fodfæste, lyder meldingen til Fredericia Dagblad fra Nicklas Flenø Mikaelsen.

Vi har fulgt vennerne fra Skjoldborgvejens Skole og Fredericia Gymnasium, siden de cyklede afsted fra bofællekælderen på Aarestrupsvej i september 2018. Ud på et eventyr, som med fly og på to hjul bragte dem til blandt andet Indien, Sri Lanka, Indonesien, Malaysia, Brunei, Thailand, Australien, New Zealand, Argentina, Chile, Peru og Bolivia, hvor rejsen måtte afbrydes inden sidste stop i Peru før returneringen til Danmark.

Den var egentlig var planlagt til maj.

Efter, vi kom hjem, gik der to dage, inden Emil kom herned til mig på gården. Det var mærkeligt, når vi nu har været sammen hver dag så længe, så der blev selvfølgelig facetimet på telefonen flere gange om dagen.

Nicklas Flenø Mikaelsen, om vennen Emil Fammé Hansen, der lige var to dage i Silkeborg hos sin mor

Annonce

Glade og taknemmelige

I Bolivia følte drengene sig pludselig sløje fredag 13. marts.

De gik til læge, hastedes i isolation og blev testet for corona, men blev frikendt efter nogle døgn. Ruten mod Europa viste sig at være deres næste store problem.

Men nu er alt som sagt godt, forsikrer Nicklas Flenø Mikaelsen:

- Vi skulle skamme os, hvis ikke vi var glade og taknemmelig for at være kommet sikkert hjem og for at have haft økonomiske mulighed for at gøre det så hurtigt.

Hans far, Poul Mikaelsen, og andre hjælpere arbejdede i døgndrift herhjemme for at sikre drengene flybilletter ud af et Sydamerika, der time for time lukkede mere og mere ned.

Annonce

Store velkomst må vente

Nicklas Flenø Mikaelsen har indtil videre kun set sin far, mens Emil Fammé Hansen har været nogle dage hos sin mor i Silkeborg - inden han sluttede sig til vennen på den fynske gård.

Emils far bor på Als. Nicklas' mor i Fredericia.

Søskende og venner må også have lidt tålmodighed endnu, selvom der var forberedt noget af en hjemkomst og velkomst. Det må vente.

- Vi slapper af, cykler lidt, går ture, nyder det danske forår, snakker og bearbejder. Vi nyder lugten af gylle, fortæller Nicklas Flenø Mikaelsen.

Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen nåede at cykle rundt i blandt andet Indien, Sri Lanka, Indonesien, Malaysia, Brunei, Thailand, Australien, New Zealand, Argentina, Chile, Peru og Bolivia, hvor rejsen måtte afbrydes inden sidste stop i Peru før returneringen til Danmark. DeDen var egentlig var planlagt til maj. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Oh, tarteletter

Mødet med den danske mad har været et andet kært gensyn.

- Vi har fået krebinetter med grøntsager, tarteletter og så videre, fortæller Nicklas.

Imidlertid strøg de hjemvendte fredericianere direkte ind på en McDonald's som noget af det første på vej fra Kastrup til Ejby.

- Åhh, vi skulle bare have en Big Tasty burger og nogle Chili Cheese tops. Der er slet ikke det samme på menuerne på McD's rundt om i verden, forklarer Nicklas Flenø Mikaelsen.

Nicklas' far, Poul Mikaelsen, der selv har cyklet jorden rundt, har en gård ved Wedellsborg på Fyn. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Planer om firma

Gården på Fyn bliver også vennernes base fremover.

De planlægger både film og foredrag om deres bedrift, og der er et mål om en egentlig virksomhed i baghjulet af turen. Emil Fammé Hansen og Nicklas Flenø Mikaelsen har en idé om at designe og producere særlige cykeltasker.

Grundlaget og erfaringerne med udseende, holdbarhed og styrke må siges at være i orden, når det gælder udstyr.

Nicklas Flenø Mikaelsen og Emil Fammé Hansen har de seneste blandt anet nydt gensynet med den gode danske mad - tarteletter og krebinetter. "Og duften af gylle", griner Nicklas. Foto: Peter Leth-Larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Indbrud i ferietomt hus

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce