Annonce
Sport

Cykelløb blev aflyst i 2020: Ny dato fastsat for Fyen Rundt med start og mål i Middelfart

Fyen Rundt var forbi Middelfart i 2019, men i år skal løbet for første gang have start og mål i Havnegade. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Sidste år blev cykelløbet Fyen Rundt, der skulle have haft start og mål i Middelfart, aflyst grundet corona. Nu har arrangørerne fastsat datoen for 2021.

Nordvestfyn: I 2020 skulle cykelløbet Fyen Rundt være afviklet den 8. maj, og for første gang i historien skulle løbet have start og mål i Middelfart. Løbet blev imidlertid, ligesom mange andre arrangementer, aflyst på grund af corona.

Men nu er der endelig fundet en ny dato for cykelløbet i år. Det meddeler arrangørerne fra Cykling Odense. Datoen bliver dog i år til datoer, da arrangørerne har valgt at opdele arrangementet i to dele grundet corona-restriktionerne.

- Det bliver ikke helt, som det plejer, ja faktisk ved vi endnu ikke med sikkerhed, hvor meget vi må og ikke må, lyder meldingen fra Claus Rasmussen, formand for Cykling Odense i en pressemeddelelse.

En ting er dog sikkert. Nemlig at UCI eliteløbet køres den 30. maj med et stort felt på 175 ryttere, der kommer til at pryde de fynske landeveje. Der køres en rute på 173 kilometer, og løbet slutter med tre omgange på den samme rute, som DM i landevejscykling sidste år blev afviklet på. Start og mål er på Havnegade i Middelfart ved Middelfart Sparekasse.


Nu venter vi på, hvilke retningslinjer vi skal afvikle begge arrangementer efter. Det ved vi jo reelt set ikke endnu, men vi har store forventninger til, at vi må få en del tilskuere ud langs vejene til eliteløbet.

- Claus Rasmussen, formand Cykling Odense.


Annonce

Motionsløb flyttes til august

- Vi har ikke turde satse på, at vi kan samle mange glade cyklister allerede den 30. maj, så vi har valgt at flytte motionsløbet til søndag den 15. august, fortæller Claus Rasmussen, der håber på alles forståelse for det valg.

I motionsløbet vil der være tre forskellige ruter. Den lange på 173 kilometer, en på 140 kilometer og en på 70 kilometer. I år sker der desuden noget nyt på motionsruten, idet der kommer til at indgå tre såkaldte gravel ruter - som er ruter på grusvej.

Også her vil start- og målområdet være på Havnegade i Middelfart ved Middelfart Sparekasse.

- Nu venter vi på, hvilke retningslinjer vi skal afvikle begge arrangementer efter. Det ved vi jo reelt set ikke endnu, men vi har store forventninger til, at vi må få en del tilskuere ud langs vejene til eliteløbet. Vi følger opmærksomt, hvad der kommer fra myndighederne i den kommende tid, lyder det fra Claus Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce