Annonce
Fredericia

Cykelsti skaber p-problem: Private anlægger p-plads

Det skovhøje krat på det kommunale område bliver ryddet for at give plads til en parkeringsplads. Foto: Peter Friis Autzen
Med udsigt til at miste parkeringsmulighed langs kantstenen i Sjællandsgade tog beboerne fat på en anden løsning.

Fredericia: Entreprenørmaskiner er i gang med at rydde en del af det skovhøje krat mellem Ungdommens Hus og Sjællandsgade. Her skal anlægges en privat parkeringsplads.

Da Fredericia Kommune tidligere i år besluttede at anlægge cykelsti i Sjællandsgade på strækningen mellem Vester Voldgade og Norgesgade, var det et vink til beboerne langs strækningen om, at de snart skal til at parkere deres biler et andet sted.

Det bliver nu en parkeringsplads på området bag rækken af huse.

Ejerne har dannet foreningen Parkering Sjællandsgade, der fremover lejer området af kommunen og for egen regning anlægger en parkeringsplads på grus.

Ifølge Vej & Park ved Fredericia Kommune får pladsen adgangsvej fra området foran Ungdommens Hus og bliver på i alt lige omkring 1000 kvadratmeter.

Lejeaftalen med kommunen gælder i mindst fire år og er på 10.000 kroner om året.

Det vides ikke endnu, hvornår cykelstien langs Sjællandsgade anlægges. Det er et projekt til halvanden million kroner, hvoraf de 900.000 kommer fra kommunen, og resten hentes i Vejdirektoratets Cykelpulje.

Annonce
Det er området, markeret med rødt, der omdannes til fælles, privat parkeringsplads for ejendommene ud mod Sjællandsgade. Til højre ses Norgesgade og nederst skimtes Ungdommens Hus. Illustration: Fredericia Kommune/Fredericia Dagblad
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Middelfart

Middelfart på verdenskortet til sommer: Amerikanske rocklegender giver kæmpekoncert under Lillebæltsbroen

112 For abonnenter

Tidligere tyv gav gode råd om sikring mod indbrud: - Jeg har engang hentet en kogle på en scooter

Annonce