Annonce
Fredericia

Cyklist-formand vred over forvirrende markering af cykelsti: - Bilister ville man aldrig byde det rod

Den gule markering er signal til cyklister om, at cykelstien - i dette tilfælde cykelbanen - er midlertidigt  dobbeltrettet. Markeringen er forældet og ifølge Fredericia Kommune ikke fjernet endnu på grund af vejret. Men formand for Dansk Cyklistforbund i Fredericia understreger, at det er både forvirrende og kritisabelt. Man ville aldrig have tilladt en "fejlskiltning eller markering" over for bilister. Foto: Fredericia Kommune
Gule stiplede linjer på cykelstien på Indre Ringvej viser, at cyklisterne må køre begge veje. Men det er en fejl, og markeringen skulle have været fjernet, forklarer kommunen. Dansk Cyklistforbunds lokale repræsentant mener, cyklister stilles ringere end bilister.

Fredericia: Repræsentant for Dansk Cyklistforbund i Fredericia, Jan Kristensen, er langtfra tilfreds med skiltning og opmærkning i forbindelse med tunnelarbejdet i krydset Vesterbrogade-Indre Ringvej. Han finder det direkte farligt, at der stadig er en markering på Indre Ringvej, som viser, at cykelstien er dobbeltrettet.

- Man ville aldrig udsætte bilister for sådan en skiltning, mener Jan Kristensen, som har henvendt sig til Enhedslistens Cecilie Roed Schultz for at få en forklaring.

Hun har bragt kritikken videre til Fredericia Kommunes vejafdeling, og her beklager man, at afmærkningen har givet anledning til forvirring.

Annonce

- Men det er taget lidt ud af en sammenhæng. Det er rigtigt, at der stadig er markering på vejbanen, men det er ganske enkelt, fordi vi på grund af vejret ikke har kunnet fjerne den, siger Morten Svanborg, fagchef for infrastruktur og ejendomme i Fredericia Kommune.

Det har i forbindelse med det store anlægsarbejde i krydset været nødvendigt at regulere trafikken, og det har betydet, at der har været en dobbeltrettet cykelsti. Det er det ikke længere.

- Men da det var tilfældet, havde vi stillet en fysisk afspærring op mellem den midlertidige cykelsti og kørebanen. Det betød, at kørebanen blev snævret lidt ind, mens cyklisterne kørte i den modsatte side og adskilt med afspærring, forklarer Morten Svanborg.

Han pointerer, at der den gang også var skiltet med, at cykelstien var dobbeltrettet, men at de skilte er væk i dag.

Markering tæller

Det ændrer imidlertid ikke ved kritikken fra Jan Kristensen. Han pointerer, at afmærkningen på vejen betyder, at cykelstien midlertidigt er dobbeltrettet.

- Det er rigtigt, der ikke er nogen skiltning med "Dobbeltrettet cykelsti", men kommer jeg ud fra Netto, ser jeg blot, at der på den oprindelige cykelsti (et cykelspor adskilt fra bilernes vejbane med et 30 cm bred fuldt optrukken linje) er malet en gul/midlertidig stiplet linje. Alle dobbeltrettede cykelstier er markeret på denne måde, så man kan ikke tro andet, end det er det, der er tale om, understreger Jan Kristensen.

Alle dobbeltrettede cykelstier er markeret på denne måde, så man kan ikke tro andet end det er det, der er tale om.

Jan Kristensen, repræsentant for Dansk Cyklistforbund i Fredericia

Kritikken rammer ind i, at han mener, at der i Fredericia generelt tages for lidt hensyn til cyklister.

Ifølge ham er cykelstierne for smalle, og der er rundkørsler, hvor der er omvendt vigepligt - altså steder, hvor det er cyklisterne, der skal holde tilbage for bilisterne. Endelig mener cyklistformanden, at der bruges for få ressourcer på at vedligeholde cykelstierne.

Krydset har tidligere været i Fredericia Dagblads læseres søgelys, da Bente Sund-Jensen i sommer gjorde opmærksom på, at der var problemer med lyssignalerne i krydset. Hun var tæt på at blive kørt ned og foreslog, at man satte et lyssignal op for cyklister.

Byrådet har i budgettet for 2022 besluttet at bruge 6,5 mio. kroner på cykelstier på Ndr. Kobbelvej og Venusvej/Søndermarksvej. Fra 2023 og årene frem er afsat fem millioner kroner til projektering og etablering af flere cykelstier.

Bente Sund-Jensen var nær blevet kørt ned, da hun kom kørende ad Indre Ringvej og ud mod Strandvejen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Messerschmidt afviser Thulesen: Jeg kan godt blive formand

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Alarm 112

Tyvetogt i Taulov: Se hvor tyvene slog til i weekenden

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce