Annonce
Fredericia For abonnenter

Dårligt indeklima: Efter 63 år endevendes 93-årige Gordons rækkehus

I 63 af sine 93 år har Gordon Marxen haft rækkehuset på Chr. Richards Vej som base. I de første 58 år sammen med hustruen Birgit. Tre døtre er vokset op i huset og har tumlet på legepladsen, som deres far og en håndfuld gode venner i bebyggelsen stillede op. Nu skal den hyggelige stue ryddes, og resten af huset pakkes ned, når boligerne skal gennemrenoveres. Det betyder genhusning i fire måneder, og afhængig af hvordan boligerne genindrettes, vurderer Gordon Marxen om han skal retur igen. Foto: Søren Gylling
Gordon Marxen flyttede med hustruen Birgit og døtre ind i rækkehuset på Chr. Richards Vej, da parketgulvet var helt nyt, brædder dækkede åbne grøfter til regnvand, og legepladsen kun var på tegnebrættet. Nu skal alle rækkehusene endevendes for at komme alvorlige indeklimaproblemer til livs. Fremtidig indretning vækker skepsis.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce