Annonce
Middelfart

Sådan er sommeren gået i Middelfarts butikker: Dårligt vejr har skabt travlhed

Annonce

Middelfart: Midtbyens specialforretninger har ligesom Kvickly oplevet en markant stigning i omsætningen denne sommer.

Indehaverne har til gengæld flere forklaringer på den ekstra travlhed og nævner blandt andet vejret som en af de afgørende faktorer.

1 Christina Sandberg fra Stina's

Christina Sandberg, der åbnede sin café Stina's i Middelfarts gågade for knap tre år siden, satte rekord i juli med 20 procent flere gæster end samme måned sidste år. Foto: Søren Gottwald

- Det har været en fantastisk sommer. Vi ligger 20 procent foran i juli sammenlignet med juli sidste år. Jeg fornemmer, at Middelfart er ved at udvikle sig til en rigtig sommerturistby, som i år har været ekstra begunstiget af de mange danskere, som er blevet hjemme på grund af coronarestriktioner. Men med til historien hører også, at Lillebæltsbroen var lukket sidste år og gågaden gravet op. I år har jeg et langt større udeareal at servere på. Samtidig har det dårlige sommervejr sendt mange turister fra strandene og ind i byen.

2 Jan Holm fra Intersport

Daglig leder af Intersport Jan Holm fortæller, at han har solgt fire gange så meget regntøj denne sommer. Foto: Søren Gottwald

- Vores besøgstæller viser, at vi har haft ti procent flere kunder i juli i år sammenlignet med juli 2019. Omsætningen er 15 procent højere. Og det skyldes, at vi med det dårlige vejr har solgt dyrere varetyper denne sommer, for eksempel en firedobling af regntøj. I sidste års gode sommervejr købte turisterne en billigere t-shirt i stedet.

- Jeg er enig i, at Middelfart er ved at udvikle sig til i retning af en sommerturistby, men om den særlige sommerunderholdning i år har betydet en hel masse, ved jeg ikke, for det har alle de andre kystbyer jo også disket op med. Og juli er altid en god måned for os, så jeg tænker, at vejret og coronaeffekten er de væsentligste forklaringer på vores vækst i år.

3 Daniel Eis fra Bog & idé

- Vi ligger 15 procent foran sidste sommer, fortæller Daniel Eis, daglig leder af Bog & idé i Middelfart. Arkivfoto

- Vi ligger 15 procent over juni og juli sidste år, og det er vel lige akkurat nok til at hente vores tab fra de første coronamåneder. Vejret har været handelsvejr, og vi har haft rigtig mange kunder, som har købt brætspil og bøger. Det gælder både de flere danske turister i år, men også lokale, som er blevet hjemme i deres sommerferie.

4 Leo Engelberg fra Slagteren på Odensevej

- Vi har aldrig mærket noget til turismen, og det er ikke blevet anderledes i år med de flere turister og ekstra sommeraktiviteter i byen. Vi ligger simpelthen for langt fra bymidten til, at det påvirker vores kundestrøm. Coronaen har været hård ved os. Vi mistede vel 30 procent omsætning i marts, april og maj på grund af de mange aflyste fester, vi skulle have leveret mad ud af huset til. Og selvom der er ved at komme gang i tingene igen, halter vi stadig 10-15 procent efter sidste år i juni og juli. Vi håber til gengæld på et travlt efterår, når folk skal have holdt de fester, de har måttet aflyse i foråret.

Annonce
Annonce
Fredericia

Spørgelystne fredericianere havde masser af input til byudvikling: Forslag om legeplads, byhaver, showrooms til webbutikker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Fredericia

Corona: Smittetal er stabilt på gymnasium - ét nyt tilfælde

Annonce