Annonce
Fredericia

Efter dødsfald: Nu skal lys og sikkerhed tjekkes ved voldanlæg

Den 60-årige kvinde, der blev observeret i voldgraven af forbipasserende den 2. maj, druknede. Men under hvilke omstændigheder, hun ulykkeligvis faldt i voldgraven mellem Prinsens Port og Danmarks Port, er uklart. Fredericia Kommune blev 2. maj gjort opmærksom på, at lamperne på voldanlægget ikke fungerede. De har tidligere på måneden været ude af drift, men er blevet tændt igen, oplyser Fredericia Kommune, efter en borger har påpeget problemet med manglende lys. Arkivfoto: Nana Hanghøj
Voldstien lå mørk hen, da en 60-årig kvinde faldt og landede i voldgraven mellem Prinsens Port og Danmarks Port. Dødsfaldet får kommunen til at undersøge forholdene på stedet.

Fredericia: Var det manglende lys eller andre forhold, der var årsag til, at en 60-årig kvinde natten til 2. maj faldt i voldgraven mellem Prinsens Port og Danmarks Port og druknede?

Det spørger Kenneth Jensen, som fulgte politiets indsats på stedet efter fundet og samme dag gjorde kommunen opmærksom på, at lamperne på voldstien var uden lys.

- Jeg går tit den vej forbi om aftenen, og jeg går aldrig ad voldstien, fordi jeg synes, at det er for mørkt. Og det er virkelig mørkt, når lyset ikke fungerer, siger Kennet Jensen, som har skrevet til byrådspolitikere og borgmester og gjort opmærksom på problematikken.

Er det korrekt, at lamperne på voldstien ikke fungerede?

- Det blev i marts måned registreret, at der manglede lys på stien. Denne fejl blev dog ikke rettet på grund af en kommunikationsfejl. Medio april registrerede kommunens entreprenør, at der er fejl på belysningen ved voldstien. Fejlen blev udbedret, og frem til den 2. maj fik vi ingen meldinger om fejl på belysningen på voldstien, oplyser souschef i vej- og parkafdelingen i Fredericia Kommune René Olesen, som dog ikke vil udelukke, at der kan have været fejl og manglende lys i en eller flere af lamperne på voldstien.

Annonce
Når der sker et uheld med så fatale følger som torsdag i uge 18, så vil der blive vurderet på forholdene på stedet. Det vil naturligt ske, når årsagen til uheldet kendes.

Souschef i vej- og parkafdelingen i Fredericia Kommune René Olesen

Forholdene vurderes

Kommunen blev torsdag den 2. maj gjort opmærksom om, at der var lys, der ikke fungerede.

- Den henvendelse kom via borgerservice, og der blev taget kontakt til gadelysentreprenøren (Energiselskabet Verdo, red.), som først på dette tidspunkt blev opmærksom på det manglende lys, konstaterer René Olesen.

Uheldet med så fatale følger giver eftertanke hos Fredericia Kommune.

Betyder det, at der er overvejelser om mere lys – eller gelænder på stedet?

- Vi vil vurdere forholdene på stedet. Det vil naturligt ske, når årsagen til uheldet kendes, oplyser Rene Olesen.

Politiet kan endnu ikke oplyse nærmere omstændigheder end, at den 60-årige kvinde druknede, og politiet har fastslået, at der intet kriminelt ligger bag dødsfaldet.

Brug app'en

Der er opsat gadelamper på voldstien og langs indkørslen til Danmarks Port. Lamperne er en del af den almindelige gadebelysning og er således også underlagt den entreprenør, som, Fredericia Kommune har indgået aftale om, sørger for, at gadelyset fungerer.

- Men vi har ikke en automatisk overvågning af gadelyset. Vi beror os på, at fredericianerne giver os et praj, hvis det ikke virker. Jeg kender ikke til, at der var et problem med den kommunikation i april, men generelt er det mit indtryk, at det fungerer. Men afgørende er, at folk bruger vores app, hvor man kan give et praj, eller på anden måde henvender sig, siger formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S).

Fredericia Kommunes egne entreprenørfolk er også opmærksomme på gadelyset.

- Men det er i sagens natur i de perioder, hvor vi har folk på gaden i mørket. Det er eksempelvis, når vi er ude i vintertjeneste, siger Christian Bro.

Lamperne på voldanlægget er en del af den kommunale gadebelysning, som i disse år bliver skiftet ud og optimeret med led-lys.

Via kommunens hjemmeside eller app'en Giv et Praj er det muligt at melde ind, hvis man oplever gadelygter, som ikke virker, eller huller i vejen. På kommunens hjemmeside kan man efterfølgende se status på de henvendelser, som er kommet ind. Kortet her er det øjebliksbillede, der viste sig 8. maj. Markeringen med værktøj indikerer, at problemet er registret, men endnu ikke udbedret. Når det er gjort, sættes der et grønt flueben. Ifølge kortet er der således stadig ikke lys i lamperne ved voldstien. Screenshot af Giv et Praj-kortet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byrådet får orientering fra politiet efter drab: - Vi skal ikke være en krigszone

112

Politiet frygter opgør efter skuddrab: Indfører visitationszone i Korskærparken og midtbyen

Fredericia

Ægtepar fra Trelde i karantæne efter coronafrygt: Får ingen information

Fredericia For abonnenter

Ikke første gang med visitationszone: Se liste over skudepisoder gennem 10 år i Fredericia

Fredericia

Eks-borgmester vred på borgmester efter skattenyhed: - Minder efterhånden om det russiske styre

Annonce