Annonce
Erhverv

Døtre dropper arbejde som pædagog og skolelærer for familie-virksomhed: Vil gå langt for at holde virksomhed i familien

De to søstre Heidi Buhl Kaiser Skaaning og Rikke Buhl Kaiser Nielsen skal overtage den familieejede virksomhed Kaiser Kaffe i Kolding efter deres far, som takker af efter 27 år. Selv kommer de med baggrund som henholdsvis pædagog og folkeskolelærer. Foto Ludvig Dittmann
Søstrene Heidi og Rikke har sagt farvel til jobs i den offentlige sektor for at holde kaffefirma på familiens hænder.

Kolding: - Vi gør det her af respekt for vores far, der har kæmpet i 27 år for at drive det her firma, og så gør vi det for at holde virksomheden på familiens hænder.

Sådan lyder det fra Rikke Buhl Kaiser Nielsen, der sammen med sin søster Heidi Buhl Kaiser Skaaning, er i gang med at overtage virksomheden Kaiser Kaffe fra deres far, der efter 27 år vil trække sig tilbage.

Virksomheden, der har Kolding som hjemby, leverer kaffeprodukter, maskiner og tilbehør til erhvervskunder.

Annonce

Heidi Buhl Kaiser Skaaning kommer med en baggrund som pædagog og startede 1. april 2021, og Rikke Buhl Kaiser Nielsen har indtil 1. maj 2021 arbejdet som folkeskolelærer. Nu er to offentlige jobs skiftet ud med det private erhvervsliv, og de skal overtage Kaiser Kaffe fra faren Hans Erik Kaiser Christensen, der ønsker at gå på pension.

- Det bliver helt klart en omvæltning at skifte det offentlige ud med det private, men da vores forældre kom til os i vinteren 2020 og talte om fremtiden for firmaet, var vi egentlig ikke i tvivl. Vi vil gå rigtig langt for at holde virksomheden i vores familie, og derfor var både min søster og jeg klar til at træde til, fortæller Rikke Buhl Kaiser Nielsen.

Ville undgå frasalg

Da de to søstre startede i foråret 2021 var det første gang, de for alvor blev en del af Kaiser Kaffe og fik indblik i, hvad det vil sige at være selvstændig. Indtil da drev Erik Kaiser Christensen sammen med sin kone Judith Buhl Christensen firmaet, som ligger på Niels Bohrs Vej i Kolding.

Kaiser kaffe - kort fortalt

Firmaet Kaiser Kaffe ApS er grundlagt i 1993 af Hans Erik Kaiser Christensen og har specialiseret sig i kaffeløsninger til erhvervslivet. Det omfatter maskiner, kaffe og diverse tilbehør. Hertil opkøber og istandsætter firmaet brugte kaffemaskiner, som typisk har været leaset ud til firmaer.

Søstrene Heidi Buhl Kaiser Skaaning og Rikke Buhl Kaiser Nielsen overtager i løbet af 2021 Kaiser Kaffe. Heidi arbejdede indtil overtagelsen af kaffe-firmaet som pædagog, mens Rikke har været folkeskolelærer. 

- Vores mor gik på pension 1. oktober 2021, og vores far vil gerne snart det samme. Derfor var der et behov for, at både min søster og jeg trådte til, fordi alle meget gerne ville undgå et frasalg. Lige nu sidder Heidi med det økonomiske og regnskaber, mens jeg lige nu er den kørende med kundekontakten og markedsføring. Det hele er stadig ret nyt, men det er indtil videre et godt skifte, siger Rikke Buhl Kaiser Nielsen.

Annonce

Relevante events vil fylde mere

Rikke Buhl Kaiser erkender, at hun og søsteren er trådt ind på et stærk konkurrencepræget marked, hvor en lang række virksomheder leverer kaffeordninger til virksomheder.

- Der findes rigtig mange virksomheder, som kan levere en god kop kaffe. Det kan vi selvfølgelig også, men jeg tror på, at der er mere at hente i forhold til at komme tættere på kunder og samarbejdspartnere ved at deltage i eller afholde forskellige events. Som eksempel var vi med i Stafet for Livet forleden i Kolding, hvor vi hjalp med at samle penge ind sammen med nogle kunder, fortæller Rikke Buhl Kaiser Nielsen.

- Events og arrangementer vil komme til at fylde mere, og det skal selvfølgelig være relevant for både deltagerne og os. Men det er en god måde at være synlig på, både lokalt og eksempelvis her i trekantområdet, hvor mange af vores kunder ligger.

Det bliver helt klart en omvæltning at skifte det offentlige ud med det private, men da vores forældre kom til os i vinteren 2020 og talte om fremtiden for firmaet, var vi egentlig ikke i tvivl. Vi vil gå rigtig langt for at holde virksomheden i vores familie

Rikke Buhl Kaiser Nielsen
Annonce

Genbrugte kaffemaskiner hitter

En vigtig del af forretningsmodellen for Kaiser Kaffe er renovering af brugte kaffemaskiner, som virksomheder sætter i stand, så de kan sælges videre.

- Der findes utrolig meget elektronik, herunder kaffemaskiner, som kan og bør genbruges. Det gør vi i stor stil, og det er en del af forretningen, der virkelig er gang i, forklarer Rikke Buhl Kaiser Nielsen.

Annonce
Fredericia

Tag kandidattesten her

Fredericia For abonnenter

Central gågade-ejendom får nyt liv: Tidligere bank bliver til to butikker og et kontor

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Fredericia For abonnenter

Den nye Lucullus rykker nærmere på sin åbningsdag: Ansættelserne er i gang

Erhverv

Corona udsatte åbningsfest: Ny maskinudlejer har haft udfordrende start, men forventer at ansætte flere

Alarm 112

En dræbt efter personpåkørsel: Togtrafikken mellem Odense og Fredericia kører igen

Fredericia

Husker du målhundene Jonas og Soffi? Ib fra Snoghøj underholdt til byfester og på landets fodboldstadioner

Middelfart For abonnenter

Padelcenter i Middelfart tæt på åbning: Spil på to udendørs baner til halv pris den første måned

Erhverv For abonnenter

Godsejeren investerer det hele: - Jeg har en dejlig, smuk hustru, der tjener godt

Alarm 112

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Alarm 112

Lys i voldgraven udløste stor-alarm - dykkere gennemsøgte koldt vand men fandt kun lygte

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia kom hjem fra Esbjerg med mere end tre point: Nu kan det ikke gå galt

Fredericia

Efter Bjerregaard-sag: Forstå, hvorfor et nederlag i Fredericia vil gøre særligt ondt på Socialdemokratiet

Annonce