Annonce
Fredericia For abonnenter

Da bilerne kom til Fredericia og nummerpladerne begyndte med YA: Der var vist flest Opel'er

I 1950’erne var der endnu ikke så mange privatbiler i Fredericia, husker Poul Thiesen. Til gengæld viste han og andre rollinger alt om, hvilke vogne, der tilhørte hvem af de næringsdrivende, spidserne og andet godtfolk. Her et foto fra 1954, Jyllandsgade. Den er fuld af datidens biler, nemlig Opel Olympia, Vauxhall Velox, Morris 1000, Ford Taunus 12M med globussen på køleren, og Ford Popular. Fotograf Vejsholts forretning til venstre. Det manglende hus i husrækken indikerer, at Landmandsbanken er klar til sin store udvidelse. Foto: Lokalhistorisk Arkiv for Fredericia og Omegn
Fra bankdirektør Lundovs Valiant til radioforhandler Heinry Madsens Rekord og politiets Taunus'er. Poul Thiesen og de andre unger i 1950'ernes Fredericia kendte alt til de relativt få biler, der kørte rundt. Den fineste kom fra Prangervej.
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce