Annonce
Sport

Da Ole Madsen scorede elleve mål på vej mod EM

Ole Madsen fra HIK var en konge af en målscorer. Foto: Egon Engmann.

I 1964 hed slutrunden Nations Cup og Danmark var sensationelt med blandt de sidste fire, der spillede om trofæet i Spanien.

De tre øvrige hold var Spanien, Sovjetunionen og Ungarn. Danmark havde haft en overkommelig vej til Barcelona og Madrid.

Først slog Danmark Malta over to kampe med samlet 9-2, så fulgte en samlet 4-1-sejr over Albanien, inden de rød-hvide baksede i kvartfinalen mod Luxembourg. Efter to kampe stod der 5-5 og så måtte der en tredje kamp til, som Danmark vandt 1-0.

Annonce

Ole Madsen fra HIK blev hele turneringens topscorer med 11 mål.

Men Danmark tabte så semifinalen i slutrunden i Barcelona på Nou Camp med 3-0, mens Spanien erobrede Nations Cup-trofæet med en 2-1-sejr i ekstra-tid mod Sovjet.

Real Madrid-stjernen Amancio scorede det forløsende sejrsmål.

Mål af Carl Bertelsen

Der var storpolitik på banen allerede dengang. I 1960 havde Spanien med general Franco som fascistisk leder nægtet at rejse til de røde lejesvendes mekka i Sovjetunionens Moskva.

Danmark spillede i 1964 om bronzen, men måtte nøjes med den hæderfulde fjerdeplads efter at have tabt 3-1 til Ungarn efter forlænget spilletid. Carl Bertelsen scorede for Danmark

Det år blev Ole Madsen den første dansker, der fik stemmer ved kåringen til årets fodboldspiller i Europa med et point, der indbragte ham en delt 19. plads.

Det var året efter, at Ole Madsen scorede sit legendariske mål med hælen mod svenskerne på det knoldede underlag i Københavns Idrætspark, hvor Danmark vandt 2-1.

DR's legendariske kommentator Gunnar "Nu" Hansen oplevede målet sådan med forsinkelse.

..... - og Danmark har scoret.... Ole Madsen har scoret..., udbrød Gunnar nærmest befippet over den måde, som Ole Madsen omsatte en kikset svenske tilbagelægning på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce