Annonce
Fredericia

Dagbog fra plejehjemmet: Nedlukningen fortsætter delvis

Foto: Peter Leth-Larsen
Dagbog fra frontlinjen, afsnit 3: Tak for samarbejde, påskefrokost og musikanter, der gav smil og en enkelt tåre.
Annonce

Jeg er glad for det ikke er mig, der tager de beslutninger, som statsministeren og myndighederne gør.

Jeg har taget en beslutning om, at coronavirus ikke er velkommen på Øster Elkjær. Alt personale gør, hvad der står i vores magt, for at passe på vores beboere, men vi kan jo ikke klare det alene.

Vi har to husassistenter - Dorthe og Per - vi takker for jeres arbejde hver eneste dag med afspritning og rengøring af vores fælles arealer. Tak fordi også I tager ekstra vagter. Tak fordi også I hjælper med at passe på vores beboere.

Også vores fantastiske køkkenpiger gør et kæmpe stykke arbejde med at lave maden lidt ekstra lækkert. Tak fordi også I er med til at være opmærksomme på, hvad vores beboere har brug for af ernæring, så de ikke bliver syge og skal ud af huset.

Vi gør alle en kæmpestor indsats på tværs af vores faggrupper, tak for alle jer mine kollegaer.

På trods af nedskæringerne i aktiviteter formår vores aktivitetsmedarbejder alligevel at skabe noget hygge i huset, tak for dig Birte.

Beretninger fra frontlinjen

I kampen mod coronavirus spiller udvalgte danskere en nøglerolle. Vi har bedt nogle af disse personer, der er helt tæt på frontlinjen – læger, sygeplejersker, ambulancereddere og borgmestre – om at fortælle historien med deres egne ord.

I Fredericia er det social- og sundhedsassistent Jane Munch Christensen, 46 år, der beretter fra sit arbejde på Øster Elkjær i Erritsø.

Annonce

Påskefrokost og musikanter

Køkkenet serverede mandag hjemmelavet påskefrokost, og personalet (på tværs af faggrupper) havde dækket et fint påskebord. Vi var samlet omkring et hyggeligt bord og fik talt om mange gode påskeminder og skålet på en god fremtid, hvor vi håber at kunne komme mere ud inden så længe. Dejligt at personalet er nærværende og ekstra omsorgsfulde, nu de skal undvære beboernes pårørende.

Igennem kulturudvalget havde vi modtaget et tilbud om en trio, som kunne komme og spille udenfor ved vores beboere. Vi skyndte os at takke ja og har i dag haft besøg af de tre herrer, som spillede glad musik i en jazz genre. Beboerne sad forventningsfulde foran åbne vinduer og med terrassedøren på klem.

De skulle ikke spille længe, før de første smil bredte sig, og der blev sunget med på de kendte sange. Flere bød også hinanden op til en lille svingom. En enkelt glædeståre fik også frit løb.. dejligt at blive rørt af gode minder.

Musikanterne gav sig fuldt ud og fik også en oplevelse med sig hjem. At bo på plejehjem er ikke ensbetydende med, at der ikke kan være liv og glade dage. Vi lever livet fuldt ud så godt, som vi nu kan, og nyder de glade stunder, som kommer til os.

Dagbog fra frontlinjen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce