Annonce
Fredericia

Dagbog fra plejehjemmet: Rudebesøg i solen

Jane Munch Christensen fortæller løbende om hverdagen på plejehjemmet Øster Elkjær under corona-krisen. Foto: Peter Leth Larsen
Dagbog fra frontlinjen: Besøg med solskin, plads til sjov og "normalitet".
Annonce

Fredericia: Jeg er tilbage på job efter seks fridage, som jeg har nydt - ingen duft af sprit, og hænderne er bløde igen.

Jeg havde et par planer om dagen i dag (mandag den 20. april, red.), da der er kommet medhjælpere, som skal være ferieafløsere for os her i sommer, og vores elev. Jeg skal sørge for, at de får brandundervisning og gennemgå vores akutmappe med dem. Det skulle have været i dag.

Beretninger fra frontlinjen

I kampen mod coronavirus spiller udvalgte danskere en nøglerolle. Vi har bedt nogle af disse personer, der er helt tæt på frontlinjen – læger, sygeplejersker, ambulancereddere og borgmestre – om at fortælle historien med deres egne ord.

I Fredericia er det social- og sundhedsassistent Jane Munch Christensen, 46 år, der beretter fra sit arbejde på plejehjemmet Øster Elkjær i Erritsø.

Annonce

Nyder besøg og sol

Men en dag med to af det faste personale, to vikarer og en elev gør, at der er nok at se til. Vi skal jo også huske at have det sjovt og grine lidt af og med hinanden. Vi skal jo gøre det, vi er bedst til.

Vores søde husassistent har fundet et nyt sted til rudebesøg, et lille hjørne hvor solen skinner, og der er plads til et par stole til de pårørende. Og beboerne kan sidde i terrassedøren og nyde besøg og sol.

Annonce

Stolt over det "normale"

Dagen i dag er en som de mange andre - vi har det altid sjovt i Solsikken. Vi ser det positive i enhver handling, og når en vikar fortæller mig som arbejdsmiljørepræsentant, at vi har et supergodt arbejdsmiljø, bliver jeg glad og stolt over, at vi kan få tingene til at være så "normale" som muligt i disse tider.

Beretninger fra frontlinjen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Den engelske coronavariant er i Fredericia: Nye skærpede retningslinjer betyder, at nære kontakter skal i selvisolation i 14 dage

USA

Nu er Joe Biden præsident: 'USA's historie skal baseres på håb - ikke frygt'

Fredericia

Fra stilhed til flere dages kø: Pludselig er der pres på det lokale corona-testcenter

Fredericia For abonnenter

Sidste kapitel om teaterkonkurs på vej: Billetkøbere og andre kreditorer må vinke farvel til næsten 60 mio. kr.

Annonce