Annonce
Debat

Dagens leder: Din stemme tæller også

Souschef Henrik Juel Skovrider, Fredericia Dagblad. Foto: Peter Leth-Larsen

16. november i år bliver det afgjort, hvilke 21 personer der skal sidder i byrådet fra 1. januar 2022 og fire år frem. Med din stemme kan du være med til at afgøre, hvem det skal være, og hvem der skal have borgmesterkæden om halsen. Men altså kun hvis du gør brug af din demokratiske ret.

Ved kommunalvalget i november 2017 landede stemmeprocenten i Fredericia Kommune på 70,63 procent. Det vil sige, at næsten tre ud af 10 fredericianere ikke mødte op i valglokalet eller stemte pr. brev. Skal vi ikke se, om vi kan få endnu flere til at sætte kryds i år?

På Fredericia Dagblad vil vi i hvert fald gøre vores bedste for at informere om, hvorfor det er så vigtigt, at man giver sin mening til kende. Ikke kun over for naboen, kollegaen eller på de sociale medier, men også under selve valghandlingen.

Annonce

Vi lægger så småt ud i dag med en dugfrisk meningsmåling, som du kan læse mere om i avisen eller på frdb.dk. Vi har spurgt et repræsentativt udsnit af befolkningen i kommunen om, hvem de ville stemme på, hvis der var valg i morgen.

Vi følger naturligvis op med flere historier i den kommende tid, inden det for alvor spidser til med dækningen i månederne op til valget. Vi har allerede en masse idéer, men måske har du nogle, der er endnu bedre, så du skal ikke tøve med at kontakte os med tips og gode vinkler. På den måde sikrer vi, at vi laver artikler, der også interesserer dig.

Kommunalvalget i år er måske vigtigere end nogensinde. De seneste måneders begivenheder med Jacob Bjerregaards stop som borgmester og hjemsendelsen af kommunaldirektøren har sat fokus på de folkevalgtes ageren og dagligdagen på rådhuset, og der har været mange bud fra menigmand om, hvad der er gået galt, og hvad der kan gøres bedre.

Tingenes tilstand bliver ikke ændret ved, at man sidder derhjemme i sofaen og brokker sig. Det kræver en aktiv deltagelse i det lokale demokrati, og et skridt på vejen er at stemme ved kommunalvalget til november.

Vi håber, du vil følge med de kommende måneder.


Tingenes tilstand bliver ikke ændret ved, at man sidder derhjemme i sofaen og brokker sig. Det kræver en aktiv deltagelse i det lokale demokrati.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet til stede i Korskærparken: Større indsats efter meldinger om hærværk og uønsket ophold i kældre

Annonce